Joost van Es

    Afbeelding van Joost van Es
    Ik ben voor bewoners het gezicht van WoonFriesland Joost van Es begon in april 2023 als wijkconsulent bij WoonFriesland. Hij werkte voorheen in de forensische zorg.

    "Als wijkconsulent probeer ik zo veel mogelijk in de wijken, buurten en dorpen te zijn. Als mensen het WoonFriesland-logo op mijn jas zien, spreken ze me vaak gelijk aan. Sommige bewoners hebben vragen, anderen hebben een persoonlijk verzoek. Regelmatig ga ik op ronde waarbij ik kijk of alles er nog netjes bij staat. Wanneer een tuin verwilderd of er veel rommel op straat ligt, ga ik in gesprek met de bewoners. 

    Juist dat maakt mijn werk zo leuk: ik heb iedere dag contact met mensen en ben ik als wijkconsulent hét gezicht van WoonFriesland. Om bewoners zo goed mogelijk te kunnen helpen, heb ik regelmatig contact met welzijns- en zorgorganisaties, het wijkteam, de gemeente, GGZ en buurtbemiddeling. Het mooiste van mijn baan? De oplevering van een gaaf nieuwbouwproject. Om samen met de kersverse bewoners voor het eerst een nieuwe woning binnen te stappen: dat is en blijft een magisch moment!"