Silke Wijngaarden

    Afbeelding van Silke Wijngaarden
    Ik zet WoonFriesland op de kaart Silke Wijngaarden is communicatieadviseur en werkt sinds 2022 bij WoonFriesland. Silke kent de online wereld als haar broekzak.

    "Van het opleveren van een gaaf nieuwbouwproject tot het presenteren van een slimme, duurzame innovatie uit ons DreamHûs: om iedereen te laten zien wat we als sociaal verhuurbedrijf allemaal doen, delen we regelmatig berichten en video’s op onze socials en website. Ieder kanaal heeft z'n eigen doelgroep. Facebook is voor onze bewoners en collega’s. Op LinkedIn bestaan onze volgers voornamelijk uit partners. De afgelopen jaren is dit aantal flink gestegen. En de website is een mooi verzamelplatform. Niet te vergeten: de WoonFlits, ons digitale bewonersblad bomvol met verrassende verhalen en filmpjes.

    Om iedere doelgroep op de juiste manier te bereiken, werken we met een contentstrategie. Mijn uitdaging is om content te maken en verzamelen die aansluit bij onze vier pijlers: betaalbaar verduurzamen, leefbare buurten, groene wijken en nieuwe woningen. Daarnaast probeer ik WoonFriesland een eigen gezicht te geven. Dat doen we bijvoorbeeld met de Facebook-rubriek Onze Mensen. Daarin zetten we bewoners en collega’s in de spotlights.

    Daarnaast organiseer ik ook persmomenten om in de picture te komen bij de (lokale) media. Het blijft kicken om te zien dat een bericht wordt opgepakt in de krant of goed scoort online. Maar de meeste energie haal ik uit de blije gezichten van onze bewoners als ze tijdens het officiële moment voor het eerst de sleutel van hun nieuwe woning krijgen. Daar doe ik het uiteindelijk voor!"