Belangstelling voor een woning! Houd uw e-mail in de gaten.

Geplaatst: 09-12-2014

Per 10 december vindt er een belangrijke wijziging plaats voor alle woningzoekenden van WoonFriesland. Ze ontvangen straks op een andere manier bericht van ons wanneer ze in aanmerking komen voor een woning. Afgelopen weken zijn onze woningzoekenden via e-mail of per brief hierover geïnformeerd.

Reageren

Vanaf 10 december werken we met een nieuw systeem, waarin het aanbieden niet meer handmatig verloopt, maar volledig automatisch. Hierdoor hebben alle woningzoekenden die als eerste in aanmerking komen voor een woning op woensdagmiddag al bericht. Dit doen we via e-mail*).

In deze e-mail vragen we de woningzoekende om de interesse in de woning te bevestigen. Op deze e-mail moet de kandidaat binnen twee werkdagen reageren via hun persoonlijke pagina van mijnwoonfriesland.nl. Na ontvangst van de bevestiging bellen we de kandidaat om een afspraak te maken voor het intakegesprek.

Reageert de woningzoekende niet binnen twee dagen, dan vervalt het aanbod en wordt dit geregistreerd als een weigering. De kandidaat die als tweede in aanmerking komt, krijgt vervolgens de e-mail met het verzoek binnen twee werkdagen de interesse te bevestigen.

Met deze werkwijze verloopt de toewijzing sneller, wat prettig is voor de woningzoekenden en voor ons.

Controleer uw mailbox

Met deze nieuwe werkwijze is he dus erg belangrijk voor de woningzoekenden om de mailbox goed in de gaten te (laten) houden!

*) als een kandidaat-huurder niet over internet beschikt, benaderen we die telefonisch.

P.S. In eerste instantie hebben wij al onze woningzoekenden waarvan wij het e-mailadres hebben, via e-mail geïnformeerd over deze wijziging. Een enkele keer hebben wij het bericht gekregen dat onze e-mail niet bezorgd kon worden. Dat kan zijn omdat het betreffende e-mailadres niet meer in gebruik is of omdat de mailbox vol zit. Deze woningzoekenden gaan wij in de komende dagen alsnog schriftelijk benaderen.

Bent u woningzoekende en bent u van mening dat uw e-mailadres wel bekend is bij WoonFriesland, maar heeft u geen e-mail ontvangen?  Bekijk alvast welk e-mailadres bekend is bij ons onder “Mijn Persoonsgevens”.  Hiervoor moet u eerst inloggen op uw persoonlijke pagina. In de komende editie van WoonNieuws kunt u  over dit onderwerp meer lezen. Lees ook op onze website meer informatie over ons aanbodmodel.

Terug naar overzicht