WoonFriesland verbetert nog eens 28 huurwoningen in Stavoren

Geplaatst: 06-06-2017

WoonFriesland start na de Pinksterdagen met het verbeteren en verduurzamen van 28 huurwoningen aan de Sint Odulpusstraat en de Achterdelft in Stavoren. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en het wooncomfort op het niveau blijven dat WoonFriesland haar huurders wil bieden, worden de woningen grondig aangepakt. Op eenzelfde manier zijn eerder al 4 woningen aan de Visstraat en Vrouwezand onder handen genomen.

Werkzaamheden

Alle woningen, gebouwd voor 1969, krijgen een nieuw toilet. Het merendeel ook een nieuwe badkamer. Daarnaast worden meterkasten en installaties voor mechanische ventilatie vernieuwd. Tegelijkertijd worden metsel- en schilderwerk, schoorstenen en dakpannen gecontroleerd en waar nodig vervangen. Van alle woningen worden de daken, muren en vloeren geïsoleerd en ramen voorzien van HR++ glas. Ook krijgen de woningen zonnepanelen.

Inloopbijeenkomst

WoonFriesland heeft de betreffende huurders tijdens een inloopbijeenkomst op 16 mei persoonlijk geïnformeerd over de planning en wat zij kunnen verwachten wanneer hun woning aan de beurt is. Ook konden zij zelf de keuken en badkamer samenstellen. Wanneer alle activiteiten volgens planning verlopen is de binnenzijde klaar voor de bouwvak. De buitenkant volgt voor oktober.

Terug naar overzicht