Landelijke benchmark klanttevredenheid 2017

Geplaatst: 13-06-2017

WoonFriesland vindt het belangrijk dat haar klanten tevreden zijn. Sinds 2014 meten wij de klanttevredenheid van onze huurders door de landelijke Aedes-benchmark. Vanaf 15 tot en met 30 juni 2017 kunt u weer benaderd worden.

Met de benchmark kunnen woningcorporaties hun prestaties meten, vergelijken en vooral  verbeteren. De benchmark biedt gemeenten, huurders en andere belanghebbenden inzicht in hoe corporaties presteren. In 2016 deden in totaal 309 corporaties mee. Hiervoor hebben 170.000 huurders hun oordeel gegeven.

Uw mening telt!

Ook dit jaar vragen wij onze huurders weer hoe zij onze dienstverlening hebben ervaren. Uw mening is hierbij belangrijk!  In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt dit onderzoek twee keer, in plaats van een keer, per jaar uitgevoerd. Hiermee hebben we actuelere informatie.

Het eerste onderzoek is al in maart 2017 uitgevoerd. De volgende onderzoeksronde vindt plaats in juni. U kunt vanaf donderdag 15 tot en met 30 juni 2017 benaderd worden.

Wie benaderen we?

Heeft u recent een reparatieverzoek ingediend, bent u pas verhuisd naar of uit een woning van WoonFriesland of is er onlangs onderhoud uitgevoerd aan uw woning? Dan kunt u binnenkort per e-mail een vragenlijst ontvangen of u kunt gebeld worden door USP Marketing consultancy om een paar korte vragen te beantwoorden. WoonFriesland is opdrachtgever voor dit onderzoek. Aedes, de branchevereniging voor corporaties, rapporteert uiteindelijk voor alle deelnemende corporaties de resultaten van het onderzoek.

Wij hopen dat u meewerkt aan dit onderzoek. Hoe meer klanten de vragen beantwoorden, hoe betrouwbaarder de resultaten zijn van dit onderzoek. Wilt u niet aan dit onderzoek meewerken en u wordt wel benaderd via een e-mail of telefonisch? U hoeft de e-mail dan niet te beantwoorden en u mag aangeven bij de onderzoeker dat u niet mee wilt werken. Dat is geen probleem. Er wordt vertrouwelijk met uw gegevens omgegaan en de uitkomsten van het onderzoek worden geanonimiseerd verwerkt.

Vragen?

Heeft u vragen over dit onderzoek? Op onze website vindt u meer informatie over dit onderwerp. Wordt uw vraag hier niet beantwoord? Neem dan contact met ons Klant Service Centrum op via telefoonnummer 088 995 22 22.

Terug naar overzicht