WoonFriesland verbetert wooncomfort 71 woningen in Sûwald en Burgum

Geplaatst: 14-06-2017

Onlangs is WoonFriesland gestart met het moderniseren en verduurzamen van 71 woningen in Sûwald en Burgum. Waar nodig worden toiletten, badkamers en keukens vernieuwd en meterkasten uitgebreid. Ook worden installaties voor centrale verwarming en mechanische ventilatie aangepakt. Tegelijkertijd vindt in alle woningen regulier onderhoud plaats en worden energiebesparende maatregelen getroffen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind oktober klaar.

In Sûwald verbetert WoonFriesland 5 woningen aan de Ds. Oosterhuisstraat. In Burgum gaat het om 5 adressen aan de Markt en 61 huizen aan de Bulthuissingel. Huurders konden zich begin mei tijdens een informatiebijeenkomst laten informeren over de werkzaamheden en alvast de nieuwe kleuren voor hun toilet, badkamer of keuken kiezen. 

Betaalbaar duurzaam

De komende vijf jaar zet WoonFriesland fors in op betaalbare kwaliteitsverbeteringen en verduurzaming van 9.000 woningen. Een investering van ruim 160 miljoen euro in onder andere maatregelen als vloerisolatie, HR++ glas en energiezuinige cv installaties moet ervoor zorgen dat in 2021 het totale woningbezit van WoonFriesland gemiddeld ruim boven energielabel B uitkomt. Bovendien heeft de corporatie de ambitie op termijn 15.000 van haar ruim 20.000 huurwoningen te voorzien van zonnepanelen.

Terug naar overzicht