50 huurwoningen verbeterd in Buitenpost en Surhuisterveen

Geplaatst: 20-06-2017

Meer comfort door verduurzaming en kwaliteitsverbetering

WoonFriesland heeft onlangs het groot onderhoud aan 36 huurwoningen in Surhuisterveen (Ds. Boekholtstraat, Grietmansstraat, De Nachtegaal en De Spreeuw) afgerond. Door het vervangen van onder andere badkamers en toiletten in combinatie met gepland onderhoud zijn de woningen weer helemaal klaar voor de toekomst. Een zelfde project wordt binnenkort afgerond voor 14 huurwoningen in Buitenpost (N. Haismastraat). Met het verduurzamen en de kwaliteitsverbeteringen draagt WoonFriesland bij aan het wooncomfort van bewoners. 

Naast het vervangen van badkamers en toiletten is nieuwe vloerisolatie geplaatst alsmede ramen met HR++ glas. Om de gehele kwaliteitsverbeteringen aan de huurwoningen compleet te maken worden ook het schilderwerk en het hang- en sluitwerk gecontroleerd en zo nodig hersteld. 

 

Zelf badkamer en toilet samenstellen

WoonFriesland heeft de betreffende huurders vooraf geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden voor hun woning. Zo ook de heer Pool, bewoner van de Nachtegaal in Surhuisterveen: ‘Ik ben zeer te spreken over de manier waarop WoonFriesland en de aannemer werken,’ vertelt hij. ‘Tijdens het inloopspreekuur hier in de straat mochten wij zelf onze badkamer en toilet samenstellen. Enkele weken later is alles geïnstalleerd; tegelijk met nieuwe beglazing in het hele huis en zelfs een dakraam op zolder. Ook is alles geschilderd en krijg ik binnenkort nog zonnepanelen’. Overlast van de werkzaamheden heeft de heer Pool niet gehad. ‘Op dat moment hadden mijn vrouw en ik namelijk het geluk dat wij tijdelijk in de woning van mijn schoonouders konden verblijven, omdat die een paar weken met vakantie gingen,’ vertelt hij lachend. ‘Maar als wij thuis waren geweest, waren wij daarin vast ook uitstekend begeleid. Net zoals toen ik na afloop van de werkzaamheden aangaf niet helemaal tevreden te zijn over de pijp van de afzuigkap. In goed overleg is alles naar wens keurig netjes aangepast.’

Terug naar overzicht