Verduurzaming 268 woningen in Leeuwarden

Geplaatst: 12-07-2017

Half juli start WoonFriesland met het verduurzamen van 268 huurwoningen aan de Pieter Stuyvesantweg in Leeuwarden. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de woningen worden flink aangepakt hetgeen een beter comfort voor de huurders oplevert. Ook worden de woningen duurzamer door verbeterde isolatie en het aanbrengen van zonnepanelen. De huurders profiteren hiermee direct van een lagere energierekening.

Na afloop van de werkzaamheden zijn de woningen, gebouwd tussen 1953 en 1958, weer helemaal klaar voor de toekomst. In de woningen wordt de badkamer, het toilet en de keuken naar de wensen van de bewoners vernieuwd. Ook wordt de meterkast gemoderniseerd.
Aan de buitenzijde worden de gevels gereinigd en de betonelementen worden daarnaast ook opnieuw geschilderd, waardoor de buitenzijde weer een frisse uitstraling krijgt. De binnenzijde van de portieken worden eveneens schoongemaakt en geschilderd. Alle woningen krijgen een nieuwe voordeur en uit oogpunt van veiligheid worden de deuren naar de bergingen vervangen door zelfsluitende en brandwerende deuren.

Het aanbrengen van isolatieglas (HR++) met ventilatieroosters, de nieuwe HR-ketel en verbeterde isolatie zorgen voor meer comfort en een duurzame energiebesparing voor de huurders. Daarbij kunnen huurders profiteren van voordelige stroom doordat we zonnepanelen plaatsen. Dit betekent een kostenbesparing voor de bewoners en een bijdrage aan het milieu.

De huurders zijn tijdens een bewonersbijeenkomst geïnformeerd over de planning en wat zij kunnen verwachten wanneer hun woning aan de beurt is. Naar verwachting zijn alle woningen voor de kerst 2017 gereed.

Zie ook onze persberichten.

Terug naar overzicht