WoonFriesland gaat verder met het moderniseren en verduurzamen van woningen in Leeuwarden

Geplaatst: 27-09-2017

Huurders met vragen welkom in mobiel informatiepunt ‘WoonVragen´

WoonFriesland gaat verder met het moderniseren van woningen in Leeuwarden. Dit keer gaat het om 352 huurwoningen. Op een groot deel van de adressen worden toiletten, badkamers, keukens en meterkasten vernieuwd. Waar nodig worden installaties voor centrale verwarming en mechanische ventilatie aangepakt. Tegelijkertijd vindt in alle woningen en portieken regulier onderhoud plaats, worden energiebesparende maatregelen getroffen en zonnepanelen geplaatst.

De verschillende complexen zijn ongeveer vijftig jaar geleden gebouwd en voldoen niet meer aan de comfort- en duurzaamheidseisen van deze tijd. Alle woningen en portieken worden daarom voorzien van moderne middelen die het wooncomfort van de bewoners verhogen.

176 adressen aan de Abeelstraat, Berkenstraat, Cederstraat, Dennenstraat, Esdoornstraat en Larixstraat krijgen onder andere een nieuw toilet, badkamer, keuken en meterkast. Het andere project, aan de Professor Meester P.S. Gerbrandyweg, is deels al eerder gemoderniseerd. De resterende woningen worden nu voorzien van een nieuwe badkamer, meterkast en mechanische ventilatie. Alle 352 woningen krijgen zonnepanelen.

WoonFriesland streeft ernaar circa driekwart van de woningen nog dit jaar op te leveren. Het overige kwart volgt uiterlijk eind maart 2018.

Informatiepunt ‘WoonVragen’

Bij beide kwaliteitsverbeteringsprojecten zet WoonFriesland voor het eerst in Leeuwarden haar nieuwe informatiepunt ‘WoonVragen’ in. Deze mobiele informatiecentra worden dichtbij de werkzaamheden neergezet en komen in de plaats van bijvoorbeeld de informatieavonden. “Dankzij ‘WoonVragen’ zijn onze huurders niet meer gebonden aan vaste bijeenkomsten. Iedere huurder is tijdens het spreekuur welkom in ‘WoonVragen’ om vragen te stellen. Indien de bewoners een keuze kunnen maken voor bijvoorbeeld een nieuw keukenblok of tegels, dan kan dat hier ook,” zegt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland.  

Met de kwaliteitsverbetering in Leeuwarden werkt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt.

Terug naar overzicht