WoonFriesland moderniseert opnieuw woningen in Ureterp

Geplaatst: 11-10-2017

Dit keer kwaliteitsverbetering voor 55 huurwoningen

Begin november start WoonFriesland opnieuw met het moderniseren en verduurzamen van haar huurwoningen in Ureterp. Het betreft deze keer 55 woningen. Voor de zomer zijn al 14 woningen aangepast. Alle adressen krijgen een nieuwe badkamer en zonnepanelen. Waar nodig worden ook andere werkzaamheden uitgevoerd zoals regulier klein onderhoud, het vernieuwen van enkele keukens of het aanbrengen van HR++ glas en isolatie. Als alles volgens planning verloopt zijn de meeste woningen aan de binnenzijde voor de kerst klaar.

De grotendeels gelijkvloerse woningen worden voorzien van moderne middelen die het wooncomfort van de bewoners verhogen. Het gaat om verschillende adressen aan de Stuken, de Dr. Prakkenleane en het Boekweitpaed. In die laatste straat zijn eerder dit jaar 6 eengezinswoningen opgeknapt. De negen huurwoningen met plat dak die toen niet zijn meegenomen komen nu aan de beurt.

Informatiepunt ‘WoonVragen’

Na een succesvol eerste gebruik in Heerenveen en Leeuwarden zet WoonFriesland ook in Ureterp haar nieuwe informatiepunt ‘WoonVragen’ in. Dit mobiele informatiecentrum is dichtbij de werkzaamheden neergezet (aan de Stuken) en komt in de plaats van bijvoorbeeld de informatieavond. De wijkconsulent van WoonFriesland is regelmatig aanwezig om vragen te beantwoorden of te helpen bij het uitkiezen van tegels voor de badkamer.

Met de kwaliteitsverbetering in Ureterp werkt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt.

Terug naar overzicht