WoonFriesland verbetert 96 huizen in Koudum

Geplaatst: 02-11-2017

WoonFriesland start vrijdag 3 november met het verbeteren van 96 woningen aan zeven verschillende straten in Koudum.

De huizen worden zowel van binnen als van buiten grondig aangepakt. Het doel hiervan is om de kwaliteit en het wooncomfort op het niveau te brengen dat WoonFriesland haar huurders wil bieden. De woningen maken een labelsprong naar minimaal label B en in veel gevallen zelfs naar A. Volgens planning zijn de werkzaamheden eind maart 2018 klaar.

De 96 huizen aan de Feie van Inthiemastraat, Tunkersstrjitte, Ooste, Onderweg, Klokslach, Trochslach en Beukenlaan zijn gebouwd tussen 1972 en 1986. Per woning wordt bekeken wat nodig is; dat kan zijn een nieuwe keuken, badkamer en toilet, een moderne meterkast en mechanische ventilatie. Tegelijkertijd worden buitenshuis metsel- en schilderwerk, schoorstenen en dakpannen gecontroleerd en waar nodig hersteld.

Energiebesparing

In het kader van energiebesparing worden spouwmuren en begane grond vloeren geïsoleerd, krijgen ramen HR++ glas en worden op het dak zonnepanelen gemonteerd. De woningen maken hierdoor een labelsprong naar minimaal B en in veel gevallen zelfs A.

Persoonlijke informatie

WoonFriesland heeft de betreffende huurders tijdens huisbezoeken persoonlijk geïnformeerd over wat zij kunnen verwachten. Daarnaast zijn zij gedurende de werkzaamheden altijd welkom in het mobiele Informatiepunt “Woonvragen” aan de Tunkerstrjitte. De wijkconsulent van WoonFriesland is daar regelmatig aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies.

Terug naar overzicht