Vervolg verbetering seniorencomplex Leeuwarden

Geplaatst: 07-11-2017

WoonFriesland verhoort wensen huurders 54 woningen Soestdijkstraat

Vanaf 13 november gaat WoonFriesland verder met het verbeteren van 54 woningen aan de Soestdijkstraat in Leeuwarden. In een eerder stadium zijn in dit seniorencomplex uit 1972 de badkamer, meterkast en ramen vernieuwd. Nu krijgt een groot deel van de woningen ook een nieuw keukenblok en wordt op alle adressen klein onderhoud uitgevoerd. In de centrale ruimten wordt een aantal gezamenlijke wensen van bewoners vervuld. Volgens planning zijn alle binnen werkzaamheden voor de kerst klaar. 

Naast het vervangen van een aantal keukenblokken bestaan de werkzaamheden vooral uit klein onderhoud aan de binnen- en buitenkant van de woningen. Het dichten van kieren, vervangen van hang- en sluitwerk en het plaatsen van een rookmelder in de woning draagt bij aan het wooncomfort en de veiligheid van de bewoners. Aan de buitenkant van het complex worden onder andere de muren en dakbedekking opgeknapt en zonnepanelen geplaatst. Nieuwe ledverlichting in bergingen, trappenhuizen en galerijen zorgt voor energiebesparing en een hogere sociale veiligheid.

Wensen bewoners

Op verzoek van de huurders, allen in een leeftijd van 55 jaar en ouder, krijgt ieder adres een intercom met videofoon. Die laat zien wie bij de centrale ingang aanbelt. Eveneens op verzoek start WoonFriesland een onderzoek of drie garageboxen in het complex kunnen worden omgevormd tot een centraal oplaadpunt voor elektrische fietsen, scooters en scootmobielen. Ook krijgen de trapopgangen een opfrisbeurt. Deze werkzaamheden worden in 2018 uitgevoerd.

Met deze kwaliteitsverbetering in Leeuwarden werkt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt.

Terug naar overzicht