Modernisering voor 34 huizen op Vlieland

Geplaatst: 15-11-2017

WoonFriesland is gestart met het verbeteren van 34 woningen in drie straten op Vlieland. De meest voorkomende werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van keukens, badkamers en toiletten en het toepassen van energiebesparende maatregelen waaronder het plaatsen van zonnepanelen. WoonFriesland streeft ernaar de werkzaamheden eind april 2018 te voltooien.

Het project omvat in totaal 34 woningen: 12 aan de Luntinelaan, 10 aan het Gangboord en 12 aan de Drift. Alle huizen krijgen aan de buitenkant een schilderbeurt en indien nodig herstel van onder meer daken, voegwerk, ramen en deuren. Binnenin worden waar nodig keukens, badkamers, toiletten en meterkasten vervangen. Een groot deel van de adressen krijgt in het kader van energiebesparing HR++ glas, vloerisolatie, zonnepanelen en een nieuwe cv-ketel.

Informeren huurders

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn of worden de bewoners thuis persoonlijk ge├»nformeerd door  WoonFriesland en de aannemer. Tijdens dat bezoek ontvangt iedereen een individueel boekje met informatie over welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden en hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden.

Kruipruimte isolatie

Bij 40 woningen (verdeeld over 7 straten) die de afgelopen jaren al zijn gemoderniseerd, wordt nog dit jaar kruipruimte isolatie aangebracht.

Met de kwaliteitsverbetering op Vlieland werkt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt.

Terug naar overzicht