WoonFriesland verduurzaamt huurwoningen Hurdegaryp en Gytsjerk

Geplaatst: 21-11-2017

Onlangs is WoonFriesland gestart met het moderniseren van 61 huizen in Hurdegaryp en Gytsjerk.

Alle huizen worden nog dit jaar voorzien van een nieuwe badkamer en toilet, een moderne meterkast en mechanische ventilatie. Een nieuw keukenblok volgt in het eerste kwartaal van volgend jaar. Dan zorgen nieuwe ramen met HR++ glas en zonnepanelen bovendien voor een lagere energierekening. Eind april 2018 zijn alle werkzaamheden klaar.

In Hurdegaryp gaat het om 41 woningen aan de Reitsmaweg, Reidsjonger en Reidplom. De 20
woningen in Gytsjerk staan allen aan de Simke Kloostermanstrjitte. Na de grootschalige kwaliteitsverbetering in combinatie met regulier onderhoud aan zowel de binnen- als de buitenkant zijn zij weer helemaal klaar voor de toekomst; met nog meer wooncomfort én een lagere energierekening voor de huurders.

Bewonerscommunicatie

Voorafgaand aan de werkzaamheden zijn alle bewoners thuis geïnformeerd door de wijkconsulent van WoonFriesland en de aannemer. Daarbij is onder andere het bewonersboekje uitgereikt dat per dag beschrijft welke werkzaamheden zij kunnen verwachten. In dit project heeft WoonFriesland ook weer haar mobiele informatiepunt ‘Woonvragen’ geplaatst; ditmaal aan de Reitsmaweg in Hurdegaryp. De wijkconsulent is daar regelmatig aanwezig voor het beantwoorden van vragen en het geven van advies.

Met de kwaliteitsverbetering in Hurdegaryp en Gytsjerk werkt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor haar huurders is hierbij het uitgangspunt.

Terug naar overzicht