Nieuwe WoonNieuws

Geplaatst: 07-06-2018

Rond 8 juni valt onze nieuwe WoonNieuws weer op de mat bij onze huurders.

In ons bewonersblad, voor- en door huurders, heten we onze nieuwe huurders welkom van de 297 overgenomen huurwoningen van Mooiland. Wij wensen hen veel woonplezier bij WoonFriesland! Hiermee breiden we het aantal woningen verder uit en blijven we zorgen voor voldoende goede en betaalbare woningen in Friesland; in de stad, op het platteland en de Waddeneilanden.

Wat je verder in de WoonNieuws vindt? 

De brandweer vertelt deze keer wat jij zelf kunt bijdragen om brand in jouw huurhuis te voorkomen. Wij gingen mee met Tjeerd de Vries van de brandweer Fryslân naar woningen die qua aanrijtijd buiten het zogenaamde 18-minutengebied staan. Juist bij deze woningen gaat de brandweer preventief langs voor een woningcheck. Het doel hiervan: brand zoveel mogelijk voorkomen en – als er toch brand uitbreekt – ervoor zorgen dat bewoners het snel kunnen ontdekken. WoonFriesland vindt veilig wonen erg belangrijk en werkt met de brandweer op deze wijze samen aan de veiligheid van haar huurders. Daarom verwijzen we jou ook graag naar de tips van de brandweer om brandveilig te wonen.

Een onderwerp dat hierbij aansluit: Wat is nu wel door WoonFriesland verzekerd en wat moet je als huurder zelf doen? Het nut en noodzaak van een goede inboedelverzekering, staat in de nieuwste WoonNieuws te lezen. Daarnaast vind je er veel mooie verhalen over zaken die huurders voor elkaar doen of samen met WoonFriesland en andere organisaties bereiken. Denk hierbij aan het belangrijke werk dat het escalatieplatform Ooststellingwerf doet. Samen zorgen zij er voor dat kwetsbare mensen de juiste hulp krijgen. Onze collega’s van het Klant Service Centrum wezen ons op een veelgestelde vraag: Wat te doen met je huurhuis bij een scheiding? Goed om te weten!

Ook legt een huurder uit wat de voordelen van zonnestroom zijn. Biedt WoonFriesland het bij u aan? Gewoon dóen, is zijn advies. 

Met andere woorden: een veelzijdige WoonNieuws met veel wetenswaardigheden. Wij wensen je veel leesplezier!

Meedenken?

Wij zijn altijd op zoek naar mooie bewonersverhalen en horen die graag. Daarnaast zoeken we iedere editie twee huurders die met ons meedenken tijdens een redactievergadering van WoonNieuws. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan ons bewonersblad, laat ons dit dan weten via ons WoonNieuwsformulier.

 

Ps. Helaas is de woordzoeker (pagina 15) kleiner uitgevallen dan verwacht. Heeft u daardoor moeite met het invullen van de woordzoeker, print dan de woordzoeker op een groter formaat uit. 

 

WoonNieuws nummer 1

Terug naar overzicht