Nieuwe WoonNieuws

Geplaatst: 04-10-2018

Rond 5 oktober valt onze nieuwe WoonNieuws weer op de mat bij onze huurders.

Ook is deze online te lezen. Ons bewonersblad, voor- en door huurders, staat weer vol met mooie voorbeelden van waardevolle samenwerkingen tussen buren, wijkbewoners en organisaties. Samen werken we aan goed en betaalbaar wonen! 

Een bijzonder samenwerking zien we bij de bewoners – de huurders en eigenaren - van een appartementencomplex in Heerenveen. Het vrijwilligersleger, zoals de bewoners het noemen, verzorgt grotendeels het onderhoud van de gezamenlijke ruimten van het gebouw. Zo houden ze de servicekosten laag. 

Een mooie samenwerking zien we ook terug tussen WoonFriesland, de politie en huurders. Omdat de bewoners van de Berglaanflat in Drachten veel vragen hadden over het voorkomen van woninginbraak organiseerden zij samen een informatiebijeenkomst. De belangrijkste 14 tips om inbraak te voorkomen hebben we ook voor je op een rijtje gezet. Alvast een belangrijke tip: wees alert op uw omgeving en begroet mensen die je niet kent. Een inbreker wil namelijk niet opgemerkt en herkend worden!

Alert zijn op je omgeving is niet alleen belangrijk ter voorkoming van inbraak, maar omkijken naar elkaar is en blijft belangrijk. De buurtbeheerders en de wijkconsulenten van WoonFriesland doen dit ook. ‘Kleine’ dingetjes, zoals geluidsoverlast op gekke tijden of gordijnen die wekenlang dicht zitten, zijn vaak een signaal dat er iets aan de hand is. Wij kunnen dan helpen. Als het nodig is heeft WoonFriesland korte lijntjes met andere organisaties. Mirjam Otters, Gebiedsteammedewerker van gemeente Súdwest-Fryslân, legt  uit wat zij in zo’n situatie kunnen betekenen.

In de WoonNieuws vind je veel meer mooie verhalen over zaken die huurders voor elkaar doen of samen met WoonFriesland en andere organisaties bereiken.  Met andere woorden: een veelzijdige editie met veel wetenswaardigheden. Wij wensen je veel leesplezier!

Ps. Wij zijn altijd op zoek naar mooie bewonersverhalen en horen die graag. Daarnaast zoeken we iedere editie twee huurders die met ons meedenken tijdens een redactievergadering van WoonNieuws. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan ons bewonersblad, laat ons dit dan weten via ons WoonNieuwsformulier.

Terug naar overzicht