Modernisering en verduurzaming 124 woningen in Leeuwarden

Geplaatst: 08-11-2018

Wij zijn bezig met het moderniseren van woningen aan De Anjen en het Anjenplein in Leeuwarden. De meest voorkomende werkzaamheden zijn het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens. Daarnaast nemen wij energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. In totaal gaat het om 124 woningen. Wij proberen het werk in april 2019 af te hebben. Met de modernisering is ruim 6,3 miljoen euro gemoeid en wordt voldaan aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.

De werkzaamheden begonnen in september in de woningen aan De Anjen. Hier gaat het om 64 appartementen in de 4-hoog flat. In oktober startte vervolgens het werk aan de woningen aan het Anjenplein. Op die locatie gaat het om 60 appartementen in de 12-hoog flat.

Aan de binnenkant van de woningen

Binnenin worden alle oude badkamers en toiletten vervangen en waar nodig ook de keukens. Er komt betere isolatie en mechanische ventilatie. Ook vervangen wij oude meterkasten. In de woningen aan het Anjenplein verdwijnt de gasaansluiting. De bewoners  krijgen een elektrische kookplaat en het warm water wordt verzorgd door een collectief warmwatersysteem. De asbesthoudende panelen in de buitengevels worden weggehaald. Als het voor het werk nodig is, wordt asbest binnen verwijderd.

Aan de buitenkant van de woningen

Aan de buitenkant krijgen de woningen een schilderbeurt. Bij alle woningen maakt de beglazing plaats voor beter isolerend HR++ glas. Voordeuren en panelen worden vervangen. De kopgevels worden gereinigd. Bij de flat aan het Anjenplein wordt de dakbedekking vervangen. Bij de 4-hoog flat aan De Anjen komt er een nieuw isolatiepakket op het dak en wordt het dak voorzien van zonnepanelen.

Informeren huurders

Van tevoren kregen de bewoners thuis bezoek van ons en de aannemer. Na dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook staat erin beschreven hoe de bewoners zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Ondertussen maken de bewoners al druk gebruik van het spreekuur in het Informatiepunt ‘WoonVragen’.

Rust- en logeerwoningen

Er zijn twee rustwoningen met sanitaire voorzieningen ingericht. Daar kunnen bewoners verblijven als er asbest verwijderd wordt. Ook kunnen bewoners er douchen als er in hun huis gewerkt wordt. Voor een aantal bewoners die door persoonlijke omstandigheden niet in hun huis kunnen blijven, hebben wij logeerwoningen ingericht.

Goed en betaalbaar wonen

Met de kwaliteitsverbetering en verduurzaming investeren wij ruim 6,3 miljoen euro in Leeuwarden. Zo werken wij als het sociaal verhuurbedrijf verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.

Anjenplein Leeuwarden

Terug naar overzicht