Marten van der Veen

Marten van der Veen

Buurtbeheerders zijn allround medewerkers die u met grote regelmaat in onze wijken en buurten ziet. Graag stellen wij Marten van der Veen aan u voor. Hij is buurtbeheerder in Leeuwarden. Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van Marten en waarvoor kunt u contact met hem of één van zijn collega-buurtbeheerders opnemen?

‘In samenwerking met de wijkconsulenten ben ik de ogen en oren in de wijk’. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het in goede staat houden van de woongebouwen in mijn werkgebied. Ik werk hoofdzakelijk in de wijk Nylan en Schepenbuurt. Ik vind het belangrijk dat portieken en galerijen vrij zijn van grote obstakels zoals bijvoorbeeld vuilniszakken en fietsen. Buiten dat het niet hygiënisch is en ongedierte aantrekt, vind ik het ook belangrijk dat de woonomgeving veilig is voor alle bewoners. Obstakels kunnen ervoor zorgen dat hulpdiensten er bij een noodsituatie niet goed bij kunnen. Die situaties moeten we met elkaar voorkomen.

Daarnaast lever ik ook graag een bijdrage aan een leefbare buurt. Hierbij kun je denken aan samenwerkingen met andere organisaties in de wijk. Het is belangrijk om korte lijntjes te hebben met bijvoorbeeld Omrin of de partijen die werkzaamheden voor WoonFriesland uitvoeren zoals schoonmaakbedrijven en tuinonderhoudsbedrijven.

Wat ik zelf erg fijn vind is dat ik zaken kan oplossen in overleg met de bewoners. Ik probeer daarom bewoners altijd eerst zelf aan te spreken voordat ik overga tot het schrijven van een briefje. Door in gesprek te gaan met elkaar los je dingen vaker sneller op voordat iets escaleert.

Naast bovenstaande werkzaamheden ben ik ook veel in de wijk om kleine technische zaken op te lossen. Meldingen over kapotte deurdrangers, sloten en verlichting los ik vaak zelf op. Ik ben toch in wijk, dus ik kan er net zo goed zelf even langslopen.

Zichtbaar

Ziet u mij lopen of rijden in de wijk? Heeft u vragen, schroom dat niet om me aan te spreken! Samen zijn we verantwoordelijk voor een leefbare goede wijk.