Miranda Le

Miranda Le

Woont u in de omgeving van Heerenveen in Wolvega of één van de omliggende dorpen van Wolvega dan is Miranda Le uw wijkconsulent. Sinds 2013 vervult zij deze functie al, maar dan in de buitendorpen van Leeuwarden zoals Stiens, Britsum of Jelsum.

Huurders leren kennen

“De samenleving verandert, men leeft erg op zichzelf ”, is wat ik veel hoorde. Achter iedere persoon schuilt een verhaal en je weet nooit alles. Ik zet daarom in op dat mensen elkaar leren kennen. Daar begint het. Dat doe ik bijvoorbeeld door bij nieuwe huurders na een maand of drie nog eens langs te komen om te kijken hoe het met ze gaat. Hebben ze al kennis gemaakt met de buren? Wat vinden ze van hun nieuwe woonomgeving? Is er nog iets dat WoonFriesland voor ze kan doen? Maar ook in gesprek zijn met bestaande huurders. Ieder jaar probeer ik een complex te bezoeken en ga ik in gesprek met bewoners. Ook als er geen bewonerscommissies actief zijn. Die bewoners zie ik natuurlijk sowieso een aantal keer per jaar. Zo hoor je veel  over wat er speelt en leeft en kun je er snel op inspelen.

Veel in uw buurten

Persoonlijk contact vind ik belangrijk. Ik ben minder van het sturen van brieven en meer van het in gesprek gaan. Een brief doe ik alleen als het echt niet anders kan of om bijvoorbeeld een afspraak te bevestigen. Neem bijvoorbeeld de tuincontroles. Afgelopen jaar heb ik geëxperimenteerd met de aankondiging van de tuincontroles. Hierdoor merkte ik dat mensen zich al sneller om hun omgeving bekommerden en de meeste tuinen waren prima in orde. Daar waar het minder goed was, ging ik in gesprek met de bewoner om samen tot een goede oplossing te komen. Al gaat het niet altijd even snel, ik ben ervan overtuigd dat mensen hun best doen en er uiteindelijk een oplossing komt.

Persoonlijk contact

Om het persoonlijke contact te bevorderen probeer ik zoveel mogelijk in de buurten te zijn. Zo hoor je vaak ook veel meer dan wanneer je alleen vanuit je kantoor werkt. “De samenwerking met andere partijen in deze dorpen verloopt op die manier ook veel soepeler. “een probleem, zoals burenoverlast of een slecht onderhouden tuin” wordt daardoor over het algemeen niet eerst heel groot voordat ze mij kunnen vinden”.

Het is belangrijk dat een huurder zich thuis voelt in zijn of haar woonomgeving en ik doe er alles aan om dat samen met de huurder te realiseren. Uiteraard sta ik altijd open voor suggesties hoe zaken beter kunnen. Meld het bij mij en we gaan samen zoeken naar de beste oplossing!