Stages

Hartelijk dank voor je belangstelling in WoonFriesland. Wij hechten veel waarde aan het creëren van goede stageplekken.

Sollicitatieprocedure stage WoonFriesland

Omdat we iedereen gelijke kansen willen bieden, hanteren we de volgende procedure:

1) Initiatief

Wij beschouwen het solliciteren naar een stageplek als goede praktijkoefening voor een echte sollicitatieprocedure en waarderen hierin je initiatief. Gezien de grote vraag naar stageplaatsen, hanteren we echter wel een vereenvoudigde sollicitatieprocedure.

2) Verwijzing site

In dit geval heb je het initiatief getoond om telefonisch, schriftelijk of per mail te solliciteren en ben je door één van onze medewerkers doorverwezen naar onze site of ben je uit jezelf al op onze site terecht gekomen. In dat laatste geval betekent het dat je niet meer telefonisch, schriftelijk of per mail hoeft te reageren om te informeren naar een stageplek.

3) Stageformulier

Wanneer je vanuit een studiesituatie op zoek bent naar een stageplek, bieden we je de mogelijkheid je sollicitatie middels een Stageformulier kenbaar te maken. We vragen je dit formulier volledig in te vullen met een uitgewerkte motivatie en je CV bij te sluiten.

4) P&O

Zodra je het formulier en CV hebt verstuurd, worden je gegevens automatisch naar onze P&O-afdeling doorgestuurd. De afdeling P&O bemiddelt niet, maar stuurt je stageverzoek door naar de betreffende manager of teamleider van de afdeling die bij jouw stageverzoek past. Het heeft geen zin om onze afdeling P&O te bellen over de status van je sollicitatie. In geval van plaatsing zal P&O jou en de manager bij de benodigde formaliteiten ondersteunen.

5) Inventarisatie

Binnen 2 werkdagen worden je gegevens doorgestuurd naar onze desbetreffende managers en teamleiders binnen de organisatie. Hiermee wordt in de organisatie geïnventariseerd waar op dat moment belangstelling is voor een stagiair(e) of wat eventueel op termijn de verwachte mogelijkheden zijn.

6) Contact

Indien er een mogelijkheid is, wordt er rechtstreeks contact met je opgenomen door een manager, teamleider of secretaresse van betreffende afdeling. In overleg met jou wordt dan een afspraak gemaakt voor een sollicitatiegesprek en kun je je hierop voorbereiden.

7) Reactietermijn

Wij krijgen veel stageverzoeken. Zijn er mogelijkheden voor jou om stage te lopen bij WoonFriesland, dan krijg je binnen twee weken persoonlijk bericht. Heb je binnen deze termijn geen persoonlijke reactie vanuit onze organisatie gehad, dan kun je ervan uitgaan dat we géén mogelijkheden voor je hebben. We hanteren geen stageportefeuille en hopen in dat geval dat je een andere leuke plek zult vinden.

 

 

Stage bij WoonFriesland