Toolz leerbedrijf

WoonFriesland biedt in samenwerking met het Friesland College en een aantal andere partijen een praktijkopleiding voor jongeren die een technisch vak willen leren: Toolz, wel leren geen school!
Leer jij het beste door te doen en wil jij dagelijks op pad? Bij het leer-/werkbedrijf Toolz kan dat. De woningcorporaties WoonFriesland, Accolade en het Friesland College werken samen in dit leerbedrijf.

Hoe is Toolz ontstaan?

Het idee voor de opleiding is ontstaan uit een teruglopende instroom bij reguliere technische opleidingen. Daarnaast kon de aansluiting tussen onderwijs en de praktijk beter en rekenen we op een tekort aan technisch personeel door de vergrijzing.

Het meester en gezel-principe

We zochten samen naar een oplossing om kennis te behouden en nieuwe medewerkers aan te trekken. Toolz werkt dan ook vanuit het principe meester en gezel. Zo dragen onze vakspecialisten hun kennis en ervaring over aan de leerlingen.

Tweejarige opleiding

Toolz is een tweejarige, voltijd bouwkundige en technische dagopleiding (BOL) waarbij de medewerker 3 dagen per week op pad is voor reparaties, onderhoud, verbouw en nieuwbouw. De lessen zijn volledig afgestemd op wat wordt meegemaakt in de praktijk van het leerbedrijf.
Leerlingen worden opgeleid tot ’Servicemedewerker Gebouwen’. Voor dit veelzijdig beroep leer je diverse technische vaardigheden, van timmeren en tegelzetten tot installatietechniek. Door de samenwerking met de verschillende bedrijven zijn alle facetten van een allround onderhoudsmedewerker geborgd. De lessen en de begeleiding vinden in het bedrijf plaats.
Toolz vind je op het terrein van de onderhoudsdienst van Accolade aan de Opslach 25 in Heerenveen. Voor meer informatie kun je terecht bij Peter Talman via telefoonnummer 06 12 45 11 64.

Kijk voor meer informatie op de website van het Friesland college.

Leren en werken