Wie zijn wij

Wij werken samen aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Met ruim 20.000 woningen in de provincie Fryslân willen wij onze huurders naast een goede en betaalbare woning, een prettige woonomgeving en een goede dienstverlening bieden. Hiervoor werken wij onder het motto ‘Gewoon dóen!’ actief samen met onze huurders en belanghouders aan leefbaarheid in wijken en buurten en aan de verbetering en verduurzaming van onze woningen.

 

Onze organisatie

WoonFriesland is een maatschappelijke organisatie. Wij zijn als sociale verhuurder actief in de provincie Fryslân. Met ruim 20.000 woningen levert WoonFriesland goed en betaalbaar wonen aan zo'n 40.000 huurders. Naast woningen (waaronder ook zorgeenheden en studentenkamers), parkeerplaatsen en garages, beheren wij ook maatschappelijk vastgoed. Dit maakt dat wij, met bijna 22.000 verhuureenheden, een aandeel van 18% op de provinciale huurmarkt hebben.

WoonFriesland heeft haar kantoor in Grou en diverse netwerkpunten in Fryslân. Hierdoor blijven wij dicht bij onze klant en belanghouders. De organisatie omvat ongeveer 200 formatieplaatsen.

 

 

 

WoonFriesland, wie zijn wij