Zonnepanelen

  Zonnepanelen. De zon als energieleverancier!

  Een lagere stroomrekening, terwijl je een bijdrage levert aan een beter milieu? Dat kan met zonnepanelen op je huurhuis! WoonFriesland maakt het mogelijk. 

  WoonFriesland wil dat zoveel mogelijk bewoners profiteren van goedkope zonnestroom. Als je via ons zonnepanelen op het dak van je huurwoning laat plaatsen, betaal je niet voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte stroom. Zonnestroom is goedkoop, gemiddeld wel 20 % goedkoper dan de elektriciteit bij je huidige energiebedrijf. Voor zonnestroom betaal je 15,9 eurocent (inclusief BTW) per kWh aan WoonFriesland. Deze prijs is gegarandeerd tot 2023. Je energievoorschot kan dus omlaag en zo bespaar je direct. Je voordeel loopt verder op als de reguliere stroomprijzen stijgen. Verbruik je meer elektra dan je met de zonnepanelen opwekt? Dan blijf je een deel van je stroom afnemen van je huidige energiebedrijf. 

  Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de situatie met en zonder zonnepanelen:  

  Rekenvoorbeeld

  Wocozon

  WoonFriesland werkt samen met Wocozon, een organisatie zonder winstoogmerk die huurders van woningcorporaties laat profiteren van zonnestroom. Zij verzorgen de plaatsing en het onderhoud.

  Zonnepanelen. Alle voordelen op een rijtje

  • Een lagere stroomrekening.
  • Minder stroom opgewekt? Dan krijg je geld terug van het betaalde voorschot.
  • Meer stroom opgewekt dan verbruikt? Dan loopt je voordeel nog verder op.
  • Geen rompslomp en gedoe, Wocozon regelt alles.
  • Je levert een bijdrage aan een beter milieu.

  Ik heb interesse voor zonnestroom en nu?

  Heb je interesse in goedkope stroom via zonnepanelen? Stuur dan een e-mail naar zonnestroom@woonfriesland.nl en vermeld daarin je naam en adres. Een medewerker van Wocozon neemt dan contact met je op.