Waarom is het voorschot servicekosten ineens zo hoog?

  Per 1 maart 2022 verhogen wij het voorschot van de servicekosten 

  We kunnen ons voorstellen dat je schrikt van deze verhoging. Jij en wij kunnen niets doen aan de hogere energieprijzen. Wél kunnen we proberen te zorgen dat je niet veel moet bijbetalen over de komende periode. Dat kan als je voorschot zo goed mogelijk past bij je werkelijke kosten. Zo maken we het verschil daartussen kleiner. Daarom is je voorschot voor servicekosten hoger geworden.

  Ik kan dit nieuwe bedrag (bijna) niet betalen, maar ik wil geen schulden 
  Het gaat soms inderdaad om behoorlijke bedragen. Niemand wil schulden en toch kan het gebeuren. Aarzel daarom niet en neem snel contact met ons op. Dan kijken we samen naar een passende oplossing.  

  Wat is de energiebelasting en waarom verandert die? 
  Dat is een belasting die energieleveranciers doorberekenen. Je energieleverancier kan je daar meer over vertellen, wij helaas niet.

  Is de verlaging van de energiebelasting al meegerekend in deze verhoging? 
  Jazeker, daar hebben we al rekening mee gehouden. 

  Kan de gemeente me financieel helpen?
  Is het inkomen van jouw huishouden laag (op of net boven het sociaal minimum)? Dan heb je misschien recht op een extra tegemoetkoming van ongeveer € 800. Dit kun je navragen bij jouw gemeente, zij weten of je hier recht op hebt en hoe je dit aanvraagt. Heb je een bijstandsuitkering? Dan krijg je dit bedrag automatisch via jouw gemeente.

  Ik wil minder energie verbruiken. Hoe pak ik dat aan? 
  Slim om je verbruik aan te pakken. Want wat je niet verbruikt, hoef je ook niet te betalen. Op onze website en op die van Milieu Centraal vind je tips om energie te besparen. Wist je dat je een energiecoach kunt inschakelen? Neem contact op met ons KCC voor meer informatie.