De Gouden Bal Leeuwarden

  Over wonen in woongroep De Gouden Bal

  Naast de bestaande woningen beschikt WoonFriesland over een heel speciale woonvorm die tegemoet komt aan de hedendaagse participatie-maatschappij. 

  De Gouden Bal

  Deze woonvorm bestaat uit 21 appartementen waar de bewoners, die elk een eigen appartement hebben, zeer bij elkaar betrokken zijn in de zin van ‘goed naoberschap’ en elkaar sociaal en praktische bijstand kunnen bieden. Gezamenlijk vormen zij een vereniging, “De Gouden Bal” geheten. Naast privacy achter de eigen voordeur kiest men er voor deel te nemen aan de diverse gezamenlijke activiteiten. Er is een grote ruimte voorzien van een volledig uitgeruste keuken waar allerlei activiteiten plaatsvinden. Deze ruimte kan tevens worden gehuurd door bewoners en derden. Door deze ‘samen zelfredzaamheid’ en burgerkracht hebben mensen minder snel ‘professionele’ hulp nodig. Ook is binnen de groep geen sprake van sociaal isolement en eenzaamheid. De bewoners voelen zich juist langer betrokken bij de samenleving. Daarbij hoeft men minder een beroep te doen op kinderen en familie die vaak ver wonen en/of druk bezet zijn. Krijg een indruk van de mensen en hun activiteiten van de Gouden Bal. 

  Voor wie 

  Deze woonvorm is bestemd voor actieve 50 plussers die een manier van wonen zoeken die meer biedt dan wonen alleen.

  Informatie en toewijzing 

  Heb je belangstelling voor deze manier van wonen? Dan kun je jezelf aanmelden als vriend/bewoner van de Gouden Bal. Dit kan via de secretaris van het bestuur, Ank Dijkstra via dijkstra.ank@gmail.com. Zij informeert je graag over de gang van zaken en eventuele verdere procedure over de toewijzing.