Zonnepanelen

  Zonnepanelen. De zon als energieleverancier!

  Een lagere stroomrekening, terwijl je een bijdrage levert aan een beter milieu? Dat kan met zonnepanelen op je huurhuis! WoonFriesland maakt het mogelijk.

  WoonFriesland wil dat zoveel mogelijk huurders profiteren van goedkope zonnestroom. Als je via ons zonnepanelen op het dak van je huurwoning laat plaatsen, betaal je niet voor de zonnepanelen, maar voor de opgewekte stroom. Zonnestroom is goedkoop, gemiddeld wel 20 % goedkoper dan de elektriciteit bij je huidige energiebedrijf. Voor zonnestroom betaal je 15,9 eurocent (inclusief BTW) per kWh aan WoonFriesland. Deze prijs is gegarandeerd tot 2022. Je energievoorschot kan dus omlaag en zo bespaar je direct. Je voordeel loopt verder op als de reguliere stroomprijzen stijgen. Verbruik je meer elektra dan je met de zonnepanelen opwekken, dan blijf je een deel van je stroom afnemen van je huidige energiebedrijf. 

  Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de situatie met en zonder zonnepanelen: 

  Rekenvoorbeeld

  Wocozon

  WoonFriesland werkt samen met Wocozon, een organisatie zonder winstoogmerk die huurders van woningcorporaties laat profiteren van zonnestroom. Zij verzorgen de plaatsing en het onderhoud voor je. 

  Ervan profiteren is heel eenvoudig

  Heb jij je aangemeld voor zonnepanelen? Dan ontvang je een aanbod met de concrete besparingsmogelijkheden. Als je wilt profiteren van dit aanbod stuur je het ondertekende voorstel terug. De installateur maakt dan snel een afspraak met je voor het plaatsen van de panelen. Het installeren duurt slechts één dag. Zo profiteer je direct en heel eenvoudig van zelf opgewekte zonnestroom.

  Zonnepanelen. Alle voordelen op een rijtje

  • Een lagere stroomrekening.
  • Minder stroom opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot.
  • Meer stroom opgewekt dan verbruikt? Dan loopt u voordeel nog verder op.
  • Geen rompslomp en gedoe.
  • Je levert een bijdrage aan een beter milieu.

  WoonFriesland en Zonnepanelen (zelf in te stellen)

  1.248
  Huizen
  90.542
  Panelen
  95.210.024
  Kw/h per maand