Groene wijken

  Door te investeren in groene wijken planten we het zaadje voor een fijne woonplek voor mens én dier.

  Een groene omgeving neemt de warmte beter op en maakt zo de omgeving koeler. Bovendien heb je in een groene wijk minder last van hevige regen, omdat het regenwater beter weg kan. Tot slot is een groene wijk of buurt een fijne plek voor insecten en vogels. Zo is een groene omgeving goed voor mens én dier. Daarom werken we aan groene, toekomstbestendige woningen en wijken, die passen bij de veranderingen van het klimaat. We zeggen niet voor niets: Gewoon dóen, Gewoon Groen!

  Zo doen we dat!

  Start met bouw 45 appartementen in Sneek 9 februari 2024

  Wij voegen substantieel woningen toe en zijn op tempo met uitbreiding van nieuwbouw. Samen met wethouder Michel Rietman van gemeente Súdwest-Fryslân en Sjouke Sijtsma van Bouwgroep Dijkstra Draisma zette Maurice Endeman, onze assetmanager, donderdag 8 februari de eerst schep in de grond voor de bouw van 45 appartementen aan de Goeman Borgesiuslaan in Sneek.

  36 nieuwe huizen Eeskwerd in Leeuwarden 4 december 2023

  Wonen in een groen park! In de wijk Bilgaard, langs de Dokkumer Ee, in Leeuwarden komen 36 nieuwe huizen met een groen dak.

  Eerste groene retentiedaken op sociale huurwoningen 15 september 2023

  Voor het eerst in Friesland liggen er retentiedaken op woningen en wel op onze 36 nieuwe sociale huurwoningen in het park Eeskwerd in Leeuwarden. Daarmee zijn wij voor sociale huurwoningen niet alleen de eerste in Friesland, maar ook de eerste in Nederland.

  Nieuwe pluktuin aan Voermanspad verbindt bewoners 20 juli 2023

  De gezellige straat beschikt sinds kort over een eigen pluktuin. Een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit initiatief van bewoners werd omarmd door de gemeente Smallingerland en ons als sociaal verhuurbedrijf. Wij hielpen dan ook graag met de inrichting van de pluktuin

  Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen in Leeuwarden 10 juli 2023

  Begin september start de Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen in Leeuwarden Nieuw Oud Oost. Dat heeft Rijksbouwmeester Francesco Veenstra vrijdagmiddag bekend gemaakt op een bijeenkomst in Zwolle.

  Bewoners blij met 10 bijzondere ‘historische’ nieuwbouwwoningen in Stiens 23 mei 2023

  Wonen in een comfortabele nieuwbouwwoning met de uitstraling van een smûke, jaren ‘30 woning. De bewoners van de tien gloednieuwe huurwoningen aan de Petterhusterdyk kregen maandag 22 mei de sleutel van hun nieuwe huis. Hiermee investeren wij 2,5 miljoen in de leefbaarheid van het dorp in de gemeente Leeuwarden.

  Bewoners nieuwbouw ‘reade hûskes’ in Mûnein plukken de vruchten van groene straat 12 mei 2023

  Vandaag was de feestelijke oplevering van 16 nieuwbouwwoningen aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein. Bovendien onthulde onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra het ontwerp voor het groenplan rondom de woningen

  5-jarige samenwerking WoonFriesland en JINC resulteert in bijzondere groene plek in Bilgaard 19 april 2023

  Hoe kunnen we van het versteende plein bij wooncomplex De Kei een groene ontmoetingsplek maken voor jong en oud uit de wijk? Met die uitdaging gingen de leerlingen van groep 8 van basisschool Prins Maurits in Leeuwarden aan de slag.