DreamHûs

  DreamHûs: proeftuin voor duurzame innovaties

  DreamHûs wil een belangrijke bijdrage leveren aan één van de grootste opgaves van de Nederlandse woningmarkt: het verduurzamen van bestaande woningbouw. Dit willen we doen met innovaties die aan de volgende voorwaarden voldoen: betaalbaar, opschaalbaar en eenvoudig toepasbaar voor en door onze doelgroep in heel Nederland. Er ligt een grote opgave om vóór 2050 zo'n 7 miljoen woningen te verduurzamen. Dat maakt DreamHûs relevanter dan ooit. 

  Om dit te bereiken hebben we hebben de handen ineengeslagen met Bouwgroep Dijkstra Draisma, The Green Village en de Bewonersraad Friesland. 

  Drie huizen uit de jaren ’70 nagebouwd

  Op The Green Village op TU Delft Campus zijn drie exacte replicawoningen - DreamHûzen - uit de jaren zeventig gebouwd, met verschillende energielabels. Hier worden samen met de bewoners van de huizen, startups en onderzoekers, allerlei oplossingen getest: van innovaties met isolatiekorrels en langdurige energieopslag tot experimenten met duurzame gedragsverandering van bewoners. Ook willen we innovaties op het gebied van klimaatadaptatie en tuinen faciliteren. 

  Testen in het DreamHûs kent twee belangrijke voordelen. Doordat de huizen op het regelluwe terrein van The Green Village staan, kunnen ondernemers/uitvinders hier dingen testen die ze elders niet mogen testen. Daarnaast zijn de DreamHûzen bewoond. Zo wordt ook het woongemak en de gebruiksvriendelijkheid van de oplossingen getest. Innovaties die voldoen aan de drie genoemde voorwaarden, worden doorgevoerd. 

  Van visie en droom naar doen! 

  Een aantal innovatie is ook al in huizen van ons geplaatst. 

  Denk anders, doe mee! 

  Onderzoekers, studenten, startups, ondernemers en marktpartijen worden uitgedaagd om betaalbare, gebruikersvriendelijke verduurzamingsoplossingen voor deze bewoonde woningen te bedenken en te testen.  Wil je de lopende experimenten zien? Help jij mee aan onze droom of wil je meer informatie over DreamHûs? Kijk dan op dreamhus.nl.