Campus

  Wonen op de campus van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling is écht bijzonder. De campus ligt in een bosrijke omgeving, op een steenworp afstand van het MIWB en het centrum van West-Terschelling. Je leeft en studeert er samen met je medestudenten in een prachtige omgeving.

  De woongebouwen

  Er zijn maar liefst 204 individuele studentenkamers op de campus. Deze zijn verdeeld over vier woongebouwen:

  • West Meep
  • Noordgat
  • Oosterom
  • Schuitengat 

  Ieder gebouw telt vier verdiepingen met op de begane grond, de eerste verdieping en tweede verdieping dertien kamers en op de derde verdieping twaalf kamers. Naast een eigen plek voor iedere student heeft elke verdieping een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en badkamer (4 toiletten en 4 douches).

  Hoe kom ik in aanmerking?

  Jij schrijft je in bij de NHL voor de opleiding aan het MIWB op Terschelling. Wij ontvangen van het MIWB de inschrijflijst met alle studenten die woonruimte zoeken op de Campus. 

  Je ontvangt van ons half juni een mail met nadere informatie omtrent de toewijzing van een kamer op de Campus.

  Een aantal praktische zaken 

  • We werken op de campus met een jaarcontract en een jaarhuur. 
  • Alle contracten starten in augustus voor een huurperiode van 12 maanden.
  • Zodra jij je aangemeld hebt, ontvang je naast het huurcontract ook een plattegrond van jouw kamer en afdeling met de afmetingen.
  • Je betaalt naast de maandelijkse huur, servicekosten voor onder meer onderhouds- en schoonmaakkosten, gas, elektra en water. De huur wordt jaarlijks op 1 juli aangepast en de servicekosten worden afgerekend op basis van werkelijke kosten. (Op dit moment bedraagt de maandelijkse huur € 260,- (prijspeil in januari 2019) en de maandelijkse servicekosten zijn € 128,06) 

  Wij vinden het belangrijk dat je prettig kunt wonen op de campus. Met elkaar zorgen we voor het gebouw en een prettige woonomgeving; jullie thuis voor de komende twee jaar! Samen houden we daarom het gebouw en de omgeving schoon, heel en veilig.

  • De kamers worden leeg maar gestoffeerd (met gordijnen en pvc vloer) opgeleverd. Je moet dus zelf voor de inrichting zorgen. Je kunt eventueel gebruik maken van een kringloopwinkel op Terschelling.
  • WoonFriesland regelt het schoonhouden van de algemene ruimtes, zoals trappen, gangen en badkamers.
  • Samen met je medestudenten ben jij verantwoordelijk voor een goede sfeer en het schoonhouden van je eigen kamer en de gezamenlijke woonkamer. 

  Vraag en antwoord

  Je ontvangt jouw definitieve studiebewijs / bewijs van inschrijving van NHL Stenden Hogeschool. Zonder definitief bewijs kunnen wij je geen kamer toewijzen.

  De huurovereenkomst gaat op 15 augustus 2024 in. De sleutels van jouw kamer worden op donderdag 15 augustus 2024 uitgereikt op de Campus. Voorwaarde is dat je de huurovereenkomst getekend aan ons hebt geretourneerd en dat je de eerste maand huur en de borg hebt voldaan. 

  Let op: reserveer alvast de boot bij Doeksen voor deze datum, om te voorkomen dat deze volgeboekt is.

  Je moet voor ontvangst van de sleutels ter plekke tekenen. Wij sturen de sleutels niet op en je kunt ze ook niet in Grou ophalen.

  In principe is er een kamer beschikbaar op de Campus voor alle eerstejaarsstudenten die zich aanmelden. Zijn er meer aanmeldingen dan beschikbare kamers? Dan vragen wij je om contact op te nemen met NHL Stenden Hogeschool.

  Op de Facebook pagina WBS Meubelmarktplaats bieden vertrekkende studenten hun inventaris aan. Wij bemiddelen niet bij de overname van spullen.  

  Nee, in elke kamer hangt een modem, waarvan je zelf de code kunt instellen.

  Alle woonkamers zijn voorzien van een televisie. Ook is elke verdieping uitgerust met een wasmachine, droger en stofzuiger.

  De trappenhuizen worden elke week schoongemaakt. Het sanitair en de gang worden elke twee weken schoongemaakt. Wij verwachten van jou dat je met de medebewoners van je afdeling tussentijds schoonmaakt. Wij maken de woonkamer niet schoon, maar die moet je met jouw eigen afdeling schoonhouden.

  Nee, de kamers worden toegewezen op volgorde van aanmelding.

  Een impressie van de woongebouwen