16 nieuwe appartementen en 3 eengezinswoningen op Terschelling

  oktober 2022 - zomer 2023
  Start & einddatum
  19
  Aantal woningen

  Op het KLU-terrein, waar in het verleden de kazerne van de Koninklijke Luchtmacht was gevestigd, bouwen wij appartementen en eengezinswoningen. Deze nieuwbouw komt aan de Lutineweg en Cornelis Douwesstraat in Terschelling West.

  Huizen voor starters en kleine gezinnen 

  De nieuwe huizen en appartementen worden gebouwd voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Denk hierbij aan zowel de jongeren op het eiland als ouderen. De huizen en het appartementengebouw worden even hoog. Hierdoor is er een samenhang tussen de nieuwbouw. De eengezinswoningen krijgen dus 2 woonlagen en een plat dak. 

  Indeling  

  De 3 eengezinswoningen hebben een woonkamer met open keuken. In de hal, met meterkast is de toegang naar het toilet en de trapopgang. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers, een technische ruimte en een badkamer 

  De appartementen hebben 2 slaapkamers, een woonkamer met open keuken, opbergruimte en badkamer. Het terras c.q. balkon is via woonkamer en slaapkamer te bereiken.  

  Aan de achterzijde van de huizen en appartementen worden bergingen en parkeervoorzieningen gebouwd. Om het parkeerterrein worden lagere struiken geplant, van dezelfde soort als al aan de Lutineweg staan

  Bamboe als bouwmateriaal voor de toekomst

  Bamboe valt steeds vaker in de smaak bij architecten en bouwexperts. Het blijkt, naast dat bamboe een karakteristieke uitstraling heeft, ook als bouwmateriaal buitengewoon veel voordelen te hebben. Zo is bamboe ontzettend hard, gaat het lang mee en groeit het als grondstof extreem snel weer aan. Bovendien neemt bamboe maar liefst vijf keer zo veel CO₂ op als een boom.  

  Door te kiezen voor bamboe in deze woningen kunnen we onze CO₂-uitstoot tijdens het bouwproces flink verkleinen. Dit zijn onze allereerste woningen die een gevel en terras van bamboe krijgen.