26 nieuwe huizen Stiens

  januari 2021 - september 2021
  Start & einddatum
  26
  Aantal woningen

  Wonen op het voormalige spoorwegemplacement van de NS. De Wisseling in Stiens is een project dat bestaat uit in totaal 58 woningen, waarvan 26 huurhuizen.

  Als je goed kijkt, kun je op de impressie in de rij huizen een locomotief met wagons herkennen. Twee huizen zijn wat hoger dan de rest van de huizen - de locomotief - hebben een ruimere zolder en grotere ramen op de verdieping. 

  Indeling 

  De nieuwe huurhuizen zijn gezinswoningen en ideaal voor starters en gezinnen. Het nieuwe huis heeft een ruime hal met daarin de meterkast, het toilet en de trapopgang. Koken, op elektra, doe je aan de voorzijde van het huis, met uitzicht op de straat. De open keuken loopt over in een ruime woonkamer met openslaande tuindeur. In de woonkamer is ook een trapkast voor het opbergen van je spullen. Op de verdieping is een overloop met daaraan drie slaapkamers en een badkamer. Via de vaste trap kom je op de zolderverdieping. Hier is de technische ruimte. Er is ook ruimte om spullen op te bergen. In de achtertuin komt een houten berging te staan. 

  Energiezuinig 

  Op de begane grond worden de huizen verwarmd met vloerverwarming. Op de verdieping zijn radiatoren aanwezig om een vertrek te verwarmen. In de badkamer is zowel vloerverwarming als een radiator. Het verwarmen van het huis gebeurt met een warmtepomp. Deze pomp staat op de zolder en de bijbehorende unit staat in de achtertuin. De huizen zijn voorzien van 10 zonnepanelen op het dak. Je betaalt voor de zonnestroom bij het huurbedrag van het huis. 

  Situatie 

  De drie huizen in een rij, met daarin het hogere huis vormen de locomotief. De andere huizen zijn de wagons van de locomotief. De huur- en koophuizen zijn aan de buitenzijde gelijk. De koopwoningen zijn al opgeleverd en zijn te zien op de impressies. De huurhuizen worden tegenover de koophuizen gebouwd. Op de impressie zijn dit de grijze vlakken rechts onderin. In de straat tegenover de huurhuizen, in de groenstrook en bij de monumentale spoorloods, komen de parkeervakken.