64 Nieuwe huizen en appartementen in Sneek

  Doctor Kuyperlaan, Goeman Borgesiuslaan en de Troelstrakade.
  Straat
  Sneek
  Plaats
  Eind 2022 - Begin 2025
  Start & einddatum
  19 huizen en 45 appartementen
  Aantal woningen

  Aan de Doctor Kuyperlaan, Goeman Borgesiuslaan en de Troelstrakade hebben wij 48 oude huurhuizen afgebroken. Deze vervangen wij door 19 huizen en 45 appartementen.

  Eengezinshuizen 

  Naast het S-vormige gebouw It Skûlplak, hebben we 19 eengezinswoningen gebouwd. Deze energiezuinige huizen bestaan uit twee woonlagen met een plat dak. Op de begane grond is een ruime woonkamer met open keuken. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer. De huizen worden verwarmd met vloerverwarming en zijn geschikt voor kleine gezinnen en starters. Op het platte dak komen zonnepanelen te liggen. In de tuin staat een houten berging te staan. 

  Deze huizen zijn in de zomer van 2023 opgeleverd.

  Appartementen 

  Aan de voorzijde van It Skûlplak bouwen we 45 appartementen. Het nieuwe appartementengebouw wordt 4 woonlagen hoog met daarin 45 appartementen, bergingen en een lift. Ook deze woningen krijgen een warmtepomp en op het dak plaatsen we zonnepanelen voor gemeenschappelijk en eigen gebruik . Denk hierbij aan de lift en verlichting op de galerij.   

  De bouw van de 45 appartementen vindt grotendeels plaats in de fabriek van de aannemer. Hier prefabriceren zij de gevels met behulp van robots. Op locatie monteren ze alle elementen. Het leidingwerk en de stopcontacten zitten al in de wanden en zelfs de complete badkamer wordt met één hijsbeweging in de woning geplaatst. Zo staat er in korte tijd een compleet woongebouw met isolatiepakket en steenstrips.  

  Dat betekent echter niet dat iedere woning gelijk is. Er komen 4 verschillende types appartementen. Allen met 2 slaapkamers, maar verschillend qua grootte en plattegrond, dus ook met verschillende huurprijzen. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met open keuken. Naast de badkamer zijn er 2 slaapkamers.

  Naar verwachting worden de appartementen begin 2025 opgeleverd.

  Woonplek voor mens en dier  

  Na afloop van de bouw leggen we diverse planten en struiken aan en er komt een vijver die overtollig regenwater opvangt. Een groene omgeving neemt de warmte beter op en maakt zo de omgeving koeler. Het wordt dus een nieuwe groene plek voor mensen, insecten en vogels.