Verbetering 36 woningen Koornbeursweg Heerenveen

  eind 2023 - lente 2024
  Start & einddatum
  36
  Aantal woningen

  In dit woongebouw gaan we verduurzamen. Dit doen we onder andere door het enkel glas in de woningen te vervangen door HR++ glas.

  Verduurzamen 

  Naast het vervangen van dubbel glas gaan we ook de verwarmingsinstallatie waterzijdig inregelen. Hierdoor verwarmt de cv-ketel efficiënter en worden de ruimtes gelijkmatig warm. Meer comfort dus en minder stookkosten

  Nieuwe ventilatie 

  De oude ventilatie wordt vervangen door en nieuw mechanisch ventilatiesysteem. Eentje die beter werkt en minder energie verbruikt.  

  Energielabel B 

  De woningen aan de Koornbeursweg hebben nu een label C. Na het uitvoeren van de verbeteringen zullen deze woningen allemaal een label B krijgen. Zo krijgen de bewoners aan de Koornbeursweg een energiezuinige en fijne woning.  

  Schilder en metselwerk 

  De kozijnen, ramen en deuren van de woningen worden in dezelfde periode ook meteen geschilderd. En we vervangen de kozijnen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de huizen in de lente van 2024 klaar. 

  Bijzonder 

  Het kraanwater-systeem wordt vervangen door een warmtepomp en boilers. Deze voorziet de woning van warm water op een duurzame manier. De pomp haalt de warmte uit de buiten- en binnenlucht en gebruikt deze voor het opwarmen van tapwater