Verbetering 45 woningen en 6 sanitaire units woonwagenstandplaatsen in Ooststellingwerf

  Donkerbroek, Haulerwijk en Oosterwolde
  Plaats
  januari 2022 - juni 2023
  Start & einddatum
  45 en 6 woonwagenstandplaatsen
  Aantal woningen

  In januari 2022 zijn we in Donkerbroek gestart met het onderhoud aan de buitenkant van de woningen. Dit werk is inmiddels klaar. Vanaf half april zijn de huizen in Haulerwijk aan de beurt. De sanitaire units in Oosterwolde volgen daarna.

  We herstellen de voegen en het metselwerk, en isoleren, daar waar nodig, de spouwmuren. Ook vervangen we bij een deel van de huizen de houten kozijnen door kunststof kozijnen.  

  Binnenkant van de woningen 

  In Haulerwijk beginnen we half mei met het werk aan de binnenkant van de woningen. In de huizen brengen we mechanische ventilatie aan. De meterkast wordt vernieuwd of aangepast en we isoleren de vloer vanuit de kruipruimte. De badkamers, toiletten en de keukenblokken worden, waar nodig, vernieuwd. De huizen waar nog een oude CV ketel in zit, krijgen een nieuwe, zuinigere ketel. 

  We verwachten hier in december klaar te zijn. Begin 2023 gaan we verder met de huizen in Donkerbroek en de sanitaire units in Oosterwolde.  

  Maatregelen corona 

  Tijdens het werk staat de gezondheid van onze huurders, medewerkers en de vaklieden voorop! Wij nemen onze verantwoordelijkheid om de besmettingen met het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, zeer serieus. Samen met de aannemer hebben wij afspraken maken over hoe wij de werkzaamheden veilig uitvoeren.