Verbetering 6 woningen Tijnjedijk in Leeuwarden

  Tijnjedijk
  Straat
  Leeuwarden
  Plaats
  april 2023 - juli 2023
  Start & einddatum
  6
  Aantal woningen

  In de gemeente Leeuwarden verbeteren we meerdere woningen.

  Verduurzamen

  We verduurzamen de woningen aan de Tijnjedijk. En verbeteren de kwaliteit. Dit doen we door de muren, het dak en de vloer te isoleren. We vervangen het enkel glas in de woningen door HR++ glas. De oude gaskachels worden vervangen door Cv-ketels. De woningen komen dan uit op energielabel B. Zo krijgen de bewoners een energiezuinige en fijne woning.

  Verplaatsen badkamer

  In een aantal woningen komt een nieuwe badkamer, toilet en/of keuken. De bestaande badkamer is erg klein. De badkamer wordt daarom verplaatst naar de slaapkamer aan de achterkant van de woning. De bestaande badkamer wordt een kast waar in de toekomst eventueel een warmtepomp en boiler kan komen te staan.

  Schilderen en metselwerk

  De kozijnen, ramen en deuren van de woningen worden in dezelfde periode ook meteen geschilderd. En we herstellen de dakgoten en het voegwerk.

  Als alles volgens planning verloopt, zijn de huizen in juli 2023 klaar.

  Bijzonder

  De houten vloeren van de woningen worden vervangen door een 'droge renovatievloer’ van het type Compofloor. Dit type vloer is goed geïsoleerd. De vloerisolatie zit in de vloer zodat deze vloer nooit meer koud zal aanvoelen.