Verbetering meer dan 80 woningen in Koudum

  Oktober 2022 - Juli 2024
  Start & einddatum
  80
  Aantal woningen

  In de Koudum verbeteren we meerdere woningen. Dit doen we onder andere door het enkel glas in de woningen te vervangen door HR++ glas.

  Verduurzamen

  We verbeteren de kwaliteit van de woningen. Dat doen we door het enkel glas te vervangen door HR++ glas. We isoleren de cv-leidingen en leggen waar nodig CO2-gestuurde mechanische ventilatie aan.  Zo kunnen de bewoners genieten van een energiezuinige en comfortabele woning.

  Schilder en metselwerk

  In deze periode nemen we ook meteen het schilderen mee van kozijnen, ramen en deuren. Verder herstellen we dakgoten en voegwerk. In een aantal woningen komt een nieuwe badkamer, toilet en/of keuken. In de woningen waar deze nog lang mee kunnen, laten we ze zoals ze nu zijn. 

  Nieuwe ventilatie en CV

  De oude ventilatie wordt vervangen door en nieuw mechanisch ventilatiesysteem. Eentje die beter werkt en minder energie verbruikt.  Woningen met een cv-ketels met een bouwjaar van 2010 of eerder worden vervangen door nieuwe.

  Energielabel B en C

  Na het uitvoeren van de verbeteringen zullen de woningen een label C of B krijgen. Zo krijgen de bewoners in Koudum een energiezuinige en fijne woning.    Als alles volgens planning verloopt, zijn de huizen in juli 2024 klaar.