Vervangende nieuwbouw: 10 nieuwe huizen Stiens

  Petterhusterdyk
  Straat
  Stiens
  Plaats
  september 2022 - zomer 2023
  Start & einddatum
  10
  Aantal woningen

  Aan de Petterhusterdyk hebben wij 8 oude woningen afgebroken. Deze vervangen wij door 10 nieuwe sociale huurwoningen.

  De 10 nieuwe huizen worden verdeeld over 2 blokken met 5 huizen. Het eerste blok met woningen zijn eengezinswoningen. De levensloopbestendige huizen komen in het tweede blok. Na de zomerperiode starten we de nieuwbouw.

  Droogstapelsysteem

  De huizen worden gebouwd volgens het droogstapelsysteem. Dit is een volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam systeem. Het ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De elementen, zoals de gevels, wanden en daken, van de huizen komen kant en klaar op de bouwplaats aan. 

  Energiezuinig 

  De huizen worden aardgasloos gebouwd. Dit betekent dat er geen gasaansluiting in het huis wordt aangelegd. Het koken en verwarmen gaat met elektra. De begane grond wordt voorzien van vloerverwarming. De woning en het warme water worden verwarmd door een warmtepomp. De huizen zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. Je betaalt voor de zonnestroom bij het huurbedrag van het huis. 

  Eengezinswoning 

  De woning heeft een ruime entree met een meterkast, toilet en trapopgang. Beneden vind je de woonkamer met open keuken aan de tuinzijde, een bijkeuken en een trapkast. Op de verdieping zijn drie slaapkamers en de badkamer met tweede toilet. Via een vlizotrap kom je op de zolder waar meer ruimte is voor opslag. Hier staan ook de technische installaties. In de tuin komt een houten fietsenberging te staan. 

  Levensloopbestendige woning 

  De woning heeft een ruime entree met een meterkast, toilet en trapopgang. Beneden vind je de woonkamer met open keuken, een slaapkamer en de badkamer. De bijkeuken grenst aan de keuken en heeft een deur naar de tuin. De ruime eerste verdieping kan gebruikt worden als tweede slaapkamer, hobbyruimte of voor opslag. Via een vlizotrap kom je op de zolder. Daar staan de technische installaties en is nog meer ruimte voor opslag. In de tuin komt een houten berging te staan. 

  Parkeren 

  Bij de nieuwbouw houden we rekening met voldoende parkeermogelijkheden. Bij de eengezinswoningen wordt een inrit aangelegd met 7 parkeerplaatsen. Verder komen er bij de levensloopbestendige woningen nog eens 3 parkeerplaatsen voor de huurders. Zo heeft elke woning zijn eigen parkeerplaats. 

  Interesse?

  Wil je hier in de toekomst wonen? Wij bieden deze nieuwe huizen aan via ons woningaanbod. Als woningzoekende kun je op deze huizen reageren op het moment dat ze worden aangeboden. Sta je nog niet ingeschreven? Doe dat dan snel en gemakkelijk via MijnWoonFriesland.