Over woning zoeken

  Zoek je een huurhuis of parkeergelegenheid in Friesland? Dan ben je bij WoonFriesland aan het juiste adres. Met zo’n 20.000 goede en betaalbare huurhuizen en andere verhuureenheden, zoals studentenkamers, parkeerplaatsen en garages, hebben wij een groot aanbod voor je.

  Je vindt bij ons veel verschillende soorten huizen; groter en kleiner, met een tuin of een flat met balkon, zowel in dorpen als in de stad en op de Waddeneilanden. Inschrijven voor een huis is eenvoudig en snel gedaan. Voor de Waddeneilanden gelden andere regels. 

  Zoekduur 

  Hoe lang je moet wachten tot je een huis vindt, hangt af van het type huis dat jij zoekt, de huurprijs en de plaats. Om ervoor te zorgen dat iedereen op een eerlijke manier aan de beurt komt, werken we met zoekduur. Na je inschrijving bouw je meteen zoekduur op. Hoe langer je zoekduur is, hoe sneller je aan de beurt bent. 

  Op welk huis kan ik reageren? 

  We hebben een groot aanbod, maar het kan zijn dat je niet voor alle huurwoningen in aanmerking komt. Dit komt doordat we passend moeten toewijzen. Dit betekent dat het huis moet passen bij je inkomen en huishoudgrootte. Daarnaast zijn sommige huizen gelabeld voor bijvoorbeeld ouderen of studenten en soms heeft een andere woningzoekende om dringende redenen voorrang. Lees meer

  Krijg je een huis aangeboden?

  Heb je gereageerd op een huis en krijg je een e-mail van ons dat je deze voorlopig toegewezen krijgt? Dan is het belangrijk dat je binnen twee kalenderdagen reageert. Het is belangrijk dat je dan ook je meest recente inkomensverklaring en je uittreksel woonhistorie (BRP) uploadt. Lees meer over het accepteren van een huis.

  Direct te huur 

  Het kan gebeuren dat je snel een woning zoekt. Dan heb je niet de tijd om rustig af te wachten. Je kunt dan kijken of er bij 'direct te huur' een geschikte woning voor je beschikbaar is. Bij 'direct te huur' werken we niet met wachtlijsten of inschrijfduur. Reageer je als eerste op een 'direct te huur' woning, dan kom je ook als eerste in aanmerking. Je moet wel voldoen aan de voorwaarden uit de advertentie en aan de voorwaarden van passend toewijzen.

  Wanneer een woning voor de zesde keer wordt geweigerd dan publiceren wij deze woning als direct te huur.