Op welk huis kun je reageren?

  Je komt in aanmerking voor een huis dat bij je inkomen en huishoudgrootte past. Zo worden de goedkopere huizen verhuurd aan mensen met de lagere inkomens en huizen met een hogere huurprijs aan mensen met een hoger inkomen.

  Wij bieden dagelijks nieuwe huizen aan op onze website. Als je bent ingeschreven als woningzoekende kun je via je persoonlijke pagina MijnWoonFriesland reageren op een huis. Bij de eerste keer dat je reageert op een huis voer je jouw inkomensgegevens en huishoudgrootte in. Op basis van deze gegevens wordt er bepaald welke huizen passend zijn voor jou. We toetsen het inkomen met een actuele inkomensverklaring van de Belastingdienst. Bekijk het schema Passend toewijzen voor een totaal overzicht. 

  Een huis zoeken 

  Wij bieden dagelijks (op werkdagen) nieuwe huurhuizen aan op onze website onder ons woningaanbod. Je kunt 3 keer per dag reageren op een huis.

  Reageren op een huis 

  Bekijk ons woningaanbod en wanneer je een huis ziet waarop je wilt reageren, log dan in op MijnWoonFriesland. Past deze woning bij het door jouw ingevoerde inkomen, dan kun je daarop reageren. Je mag maximaal drie keer per 24 uur reageren. Op jouw persoonlijke pagina binnen MijnWoonFriesland kun je jouw lopende reacties bekijken.

  Inschrijftijd opbouwen

  Om ervoor te zorgen dat iedereen op een eerlijke manier een huis kan vinden, werken wij met inschrijftijd. Vanaf de datum dat jij je bij ons inschrijft, bouw je inschrijftijd op. Die inschrijftijd bepaalt hoe hoog je eindigt als je reageert op een huis. De woningzoekende met de langste inschrijftijd eindigt bovenaan en is dan als eerste aan de beurt. Via jouw persoonlijke pagina MijnWoonFriesland kun je zelf bekijken hoeveel inschrijftijd je inmiddels hebt opgebouwd en op welke positie je bent geƫindigd.