16 nieuwe huizen Schiermonnikoog

  1oktober 2021 - februari 2022
  Start & einddatum
  16
  Aantal woningen
  € 633,25
  Huurprijzen

  Op het grasland aan de oostrand van het dorp bouwen wij 16 sociale huurwoningen. De nieuwe huizen sluiten aan op de nieuwbouw aan de Dominee Hasperstraat en de Martha Karststraat.

  Droogstapelsysteem

  De huizen worden gebouwd volgens het droogstapelsysteem. Dit is een volledig geïndustrialiseerd, demontabel en duurzaam systeem. Het ontwerpen gaat digitaal en de robot doet de rest. De elementen, zoals de gevels, wanden en daken, van de huizen komen kant en klaar op de bouwplaats aan.

  Eengezinshuizen

  De nieuwe huizen krijgen een woonkamer met open keuken en drie slaapkamers. Zo zijn de huizen geschikt voor zowel starters als gezinnen. De huizen worden verdeeld over vier woonblokken en krijgen een mansardekap. Door deze kap en het verspringen van de woonblokken passen de nieuwe huizen goed in de huidige omgeving.

  Parkeren kan aan de zijkant van de huizen. Hier zijn 20 parkeerplaatsen beschikbaar. In de tuin komt een houten fietsenberging te staan.

  We bouwen zonder gasaansluiting. Door de zonnepanelen is het gebruik van de warmtepomp en het elektrisch koken betaalbaarder. Oftewel; een betaalbare woning, comfortabel en ook nog eens energieleverend.

  Oplevering

  De eilanders kunnen begin 2022 al genieten van hun nieuwe, betaalbare en duurzame huurwoning. Het aanbieden van huizen op een Waddeneiland gaat net even iets anders.

  Wil jij in aanmerking komen voor deze nieuwe huizen? Schrijf je in bij de gemeente Schiermonnikoog.