Buurblok: 10 nieuwe huizen Techum Leeuwarden

  Leeuwarden
  Plaats
  oktober 2021 - mei 2022
  Start & einddatum
  10
  Aantal woningen

  In de woonwijk Techum in Leeuwarden worden 10 nieuwe huurhuizen gebouwd door Buurblok. Deze huizen blijven ook van hun en wij leasen de huizen.

  Wat is Buurblok 

  Wonen als dienst: wonen, energie, vervoer en onderhoud. Buurblok is bedacht door de bedrijven Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wocozon. Zij bieden met Buurblok een duurzame oplossing voor het woningtekort. Samen bieden zij een energiezuinige woning en een duurzaam energieplan aan in één totaalaanbod. Bijzonder hierbij is dat de huizen van Buurblok blijven. Daarom onderhouden zij de huizen ook. Voor het eerst worden de huizen van Buurblok gebouwd. En wel in de wijk Techum in Leeuwarden. Onze rol is het verhuren van deze woningen. 

  Huur inclusief elektrische auto

  Bij Buurblok, wordt als onderdeel van het energieplan, een elektrisch vervoersmiddel aangeboden. Nieuwe bewoners van Buurblok kunnen straks van bijvoorbeeld een elektrische deelauto, scooter of (bak)fiets gebruik maken. Bij de nieuwe huizen in Techum komen twee elektrische auto's. Deze auto's kunnen de bewoners boeken via een app zodat ze de auto's kunnen gebruiken.

  Buurtwarmtenet en zonnepanelen 

  De huizen zijn aangesloten op een duurzaam buurtwarmtenet. De extreem energiezuinige huizen worden met één warmtepomp verwarmd. Alle huurhuizen hebben zonnepanelen op het dak die stroom én warmte opwekken. 

  Huizen 

  De woning heeft een ruimte entree met een meterkast, technische ruimte, toilet en trapopgang. Het elektrisch koken gebeurt in de open keuken aan de straatzijde. De woning heeft een woonkamer met openslaande tuindeur en een trapkast. Op de verdieping zijn twee slaapkamers van 11 m2, een slaapkamer van 7 m2 en de badkamer. Via een vlizotrap kom je op de zolder terecht waar ruimte is voor opslag. Hier staan ook technische installaties. 

  Interesse?

  Deze huizen bieden wij aan via Noordersingel Vastgoed B.V. en staan op Funda