Baas van Morgen buigt zich over interessante vraag

  2 juni 2022

  Noran en Lisa sluiten geslaagde dag af met directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra van WoonFriesland

  Noran en Lisa sluiten geslaagde dag af met directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra van WoonFriesland

  Vandaag hadden wij 2 nieuwe directeuren! Lisa en Noran waren voor 1 dag de baas van WoonFriesland. Deze tweekoppige directie hebben we gevonden via JINC.

  Vanochtend vroeg werden zij verwelkomd op het stadhuis in Leeuwarden en gingen vervolgens met wijkconsulent Harry en buurtbeheerder Marten mee de wijk in. Deze collega’s zijn veel in de wijk aanwezig, kennen de bewoners en doen elke dag hun werk met hart en ziel. 

  Wat is de ideale huurwoning 

  De nieuwe directie voor 1 dag kon gelijk aan de slag met een belangrijk vraagstuk: Wat is de ideale huurwoning?   

  De oplossing van de bazen van morgen  

  Noran en Lisa gaven hun advies over de ideale huurwoning en woonwijk aan onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra en collega relatiemanager Rudo de Bert. Ze kwamen al snel met ideeën. De keuken in een huis was toch wel heel belangrijk. Er moest in ieder geval een keukentafel in passen. Daarnaast waren de twee directeuren het ook eens dat de wijk waar de huizen staan schoon en groen moet zijn.   

  “Noran en Lisa hebben ons een mooie spiegel voorgehouden. Zij kamen met hele praktische suggesties voor nog betere huurwoningen. Ook de omgeving had hun aandacht: meer groen, speelgelegenheid, prullenbakken en een ontmoetingsplek voor alle wijkbewoners. Wij kunnen verder en zij hebben een ervaring opgedaan voor de toekomst.” Aldus Rudo de Bert.   

  Samenwerking WoonFriesland en JINC  

  Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is.  Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder: 

  “We werken al sinds 2018 samen met Jinc en daar zijn we trots op. We waren het eerste verhuurbedrijf in Noord-Nederland die dit project omarmde. Mooi om te zien dat nu zoveel organisaties meedoen. Zo kunnen wij jongeren een kijkje in onze keuken geven en hopen wij ze een wenkend perspectief te bieden – een breder idee van waar ze qua baan naar toe kunnen werken. Dat is iets wat niet iedereen van huis uit meekrijgt. Daarnaast geeft het ons, als het sociaal verhuurbedrijf, de kans om contact te hebben met jongeren. Zo krijgen wij zicht op hoe die naar wonen in de toekomst kijken.” 

  Fotoverslag