Baas van morgen buigt zich over interessante vraag

  10 juni 2021

  De bazen van morgen

  De bazen van morgen

  Vanmorgen hebben wij 3 nieuwe directeuren voor 1 dag aangesteld. De nieuwe directeuren Hersilla, Kyana en Amine hebben wij gevonden via JinC. Om 9 uur werden zij online verwelkomd door Sigrid Hoekstra.

  Baas van morgen krijgt lastige opgave

  De nieuwe directie voor 1 dag kon gelijk aan de slag met een belangrijk vraagstuk: Hoe verduurzaam je bestaande woningen maar hou je de huurprijzen betaalbaar? Hiervoor kregen zij een budget van 15.000 euro. Samen met collega Rudo de Bert en Joris Hoeksema bespraken ze de case. De nieuwe baas van morgen pakte het grondig aan en besprak de case klassikaal met hun achterban van de IKC Prins Maurits school uit Leeuwarden. 

  De oplossing van de bazen van morgen

  Na diverse overleggen en korte sessies kwam de nieuwe directie al vlug met een oplossing voor het betaalbaar verduurzamen van bestaande woningen:
  De ingenious douche; de recycledouche van morgen. De bazen van morgen deden die suggestie aan het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland. Door het douchewater weer op te vangen kan er water worden bespaard. De warmte uit het afvalwater kan bovendien worden gebruikt als vloerverwarming en om het douchewater weer te verhitten. Dankzij de inspanningen van de hele klas is niet alleen de techniek uitgedacht. Er is ook een pakkende naam verzonnen en een ontwerptekening gemaakt. Tot slot bedachten ze een prachtige folder om het goed uit te leggen aan huurders.  

  Rudo de Bert: “Een mooie teamprestatie, dit idee gaan we zeker toepassen. Onder de indruk van hun vindingrijkheid. Wij kunnen verder en zij hebben een ervaring opgedaan voor de toekomst."

  Samenwerking WoonFriesland en JINC 

  Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is.  Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder WoonFriesland is blij met de samenwerking met JINC en werkt al meerdere jaren samen met JINC:

  “Door jongeren een kijkje in onze keuken te geven, hopen wij ze een wenkend perspectief te bieden – een idee van waar ze qua baan naar toe kunnen werken. Dat is iets wat niet iedereen van huis uit meekrijgt. Daarnaast geeft het ons, als het sociaal verhuurbedrijf, de kans om contact te hebben met jongeren. Zo krijgen wij zicht op hoe die naar wonen in de toekomst kijken en wat duurzaamheid voor hen betekent.”