Marten van der Veen

    Afbeelding van Marten van der Veen
    Het mooiste aan mijn werk is het contact met bewoners Marten is buurtbeheerder en werkt sinds 2007 bij WoonFriesland. Opgegroeid in Rotterdam is 'niet lullen maar poetsen' hem met de paplepel ingegoten.

    "Iedere ochtend maak ik een rondje door mijn wijken. Als buurtbeheerder in Leeuwarden heb ik zo'n 1400 woningen onder mijn hoede. Ik kijk of de tuinen, plantsoenen en portieken netjes zijn. Is dat niet het geval, dan ga ik in gesprek met de bewoners. Dat is het mooiste aan mijn werk: het contact met mensen.

    Ik kom geregeld bij bewoners achter de voordeur. Dan zet ik mijn beide voelsprieten aan. Gaat het goed hier? Heeft iemand hulp nodig? Soms zijn mensen verward, hebben ze financiĆ«le problemen of zijn ze eenzaam. Samen met de wijkconsulent, het wijkteam, de GGZ en GGD probeer ik hen te helpen. Als buurtbeheerder ben ik meer dan alleen een opzichter. Juist dat maatschappelijke stukje van mijn baan geeft me ontzettend veel voldoening. Ik ben bijna 65, maar met zo'n enerverende baan houd ik het nog wel even vol!"