Bespaarkeet bezoekt de Vrijheidswijk in Leeuwarden

  30 januari 2023

  De temperaturen lagen afgelopen weken weer onder nul. Om onze bewoners een helpende hand te bieden in het verduurzamen van hun woning, trokken we opnieuw de wijk in met onze Bespaarkeet. Deze keer waren we te gast in de Vrijheidswijk in Leeuwarden.

  Op donderdag 26 en vrijdag 27 januari organiseerden we voor de tweede keer Energiedagen in de Vrijheidswijk in de gemeente Leeuwarden. Na het succes van de energiebraderie in december '22, ontstond er zowel bij bewoners als ondersteunende organisaties de wens voor een vervolg. 

  Samen direct aan de slag

  In samenwerking met Omrin, energiecoaches, Elkien, de wijkvereniging, het wijkpanel en Amaryllis (Sociaal Wijkteam Noord en Opbouwwerk) gaven we deze week opnieuw invulling aan de Energiedagen. Ook onze onderhoudsmedewerkers waren aanwezig voor het maken van een afspraak. Zij keken niet alleen naar welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn, maar gingen ook direct aan de slag met bijvoorbeeld radiatorfolie of tochtstrippen. 

  Succesvol resultaat

  De Energiedagen trokken veel belangstelling, ook van nieuwe gezichten. Het was een uitstekende gelegenheid om kennis te maken en vragen te beantwoorden. Kortom, opnieuw een geslaagd initiatief!