De Baas van Morgen op bezoek

  12 november 2019

  Directeuren Sigrid en Tanja

  Directeuren Sigrid en Tanja

  Vandaag is de 16-jarige leerling Tanja de baas bij ons. Onder andere adviseert zij onze directeur-bestuurder en test zij met haar frisse blik de gebruikersvriendelijkheid van onze nieuwe website.

  Ruim 200 kinderen nemen donderdag 24 januari voor één dag de baan over van Nederlandse CEO’s en politici. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren de basisschool- en vmbo-leerlingen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact op voor later. Onder meer ABN AMRO, TomTom, Philips, Transavia en minister Hugo de Jonge (VWS). Ook wij als partner van JINC doen mee! 

  Met Baas van Morgen wil JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is. 

  Sigrid is blij met de samenwerking met JINC en dat Tanja er vandaag is. “Door jongeren een kijkje in onze keuken te geven, hopen wij ze een wenkend perspectief te bieden – een idee van waar ze qua baan naar toe kunnen werken. Dat is iets wat niet iedereen van huis uit meekrijgt. Daarnaast geeft het ons, als het sociaal verhuurbedrijf, de kans om contact te hebben met jongeren. Zo krijgen wij zicht op hoe die naar wonen in de toekomst kijken en wat leefbaarheid voor hen betekent.”