De Bewonersraad en WoonFriesland gaan nauwer samenwerken

  18 juni 2021

  Sigrid Hoekstra in online vergadering met Gert Brouwer

  Sigrid Hoekstra in online vergadering met Gert Brouwer

  Huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland en het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland gaan nog nauwer met elkaar samenwerken. Onlangs hebben de twee partijen hiervoor een nieuwe overeenkomst ondertekend.

  De hernieuwde samenwerking betekent onder andere dat De Bewonersraad en WoonFriesland hun krachten nog meer bundelen met innovatieve projecten. 

  Directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra van WoonFriesland is blij met de extra focus op gezamenlijke proefprojecten. “Een mooi voorbeeld van zo’n project is het DreamHûs”, zegt zij. “Dit is een meerjarig en veelzijdig experiment waarmee we samen ‘de dream’ willen bereiken: betaalbare verduurzaming in de bestaande woningbouw ten behoeve van onze huurders.”

  Gedeelde waarden

  Ook directeur Gert Brouwer van De Bewonersraad is enthousiast over de nieuwe overeenkomst.
  Brouwer: “De manier van samenwerken met WoonFriesland bevalt ons goed. Bij het sociaal verhuurbedrijf staan betaalbaarheid, beschikbaarheid én kwaliteit van sociale huisvesting centraal. Als huurdersbelangenvereniging delen we deze waarden. Zo werken we vanuit ieders verantwoordelijkheid en rol voortdurend samen aan wat het beste voor de huurders.”