Eén jaar 'Weer Thuis'

    23 maart 2023

    In het afgelopen jaar hebben wij samen met de Friese gemeenten, zorgaanbieders en andere woningcorporaties, intensief gewerkt aan het convenant 'Weer thuis'. Dit initiatief begeleidt mensen die dakloos zijn of beschermd wonen naar een zelfstandige woonsituatie. Vandaag keken we met al onze partners terug op het eerste jaar van dit initiatief.

    Als het sociaal verhuurbedrijf gunnen we iedereen een thuis. Ook de mensen waarvoor zelfredzaamheid niet vanzelfsprekend is. Voor die groep ondertekenden we een jaar geleden het convenant ‘Weer thuis’. Met als doel: een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt op de plek waar hij of zij woont. 

    De conclusie van afgelopen jaar is dat het een echt opstartjaar is geweest. Er hebben relatief nog weinig bemiddelingen plaatsgevonden. Voor ons is het van belang dat als het nodig is, een bewoner de benodigde ondersteuning en begeleiding krijgt vanuit bijvoorbeeld het gebiedsteam van de gemeente om weer op eigen benen te staan. In sommige gevallen gaat deze stap heel soepel. Eén zo’n succesverhaal is het verhaal van Orlanda. In de video is te zien hoe zij weer een thuis vond in een van onze woningen.