Eerste sleutels uitgegeven aan bewoners nieuwbouw Burgum

  14 november 2023

  Nieuwe bewoners krijgen sleutel Kûpersstrjitte Burgum

  Nieuwe bewoners krijgen sleutel Kûpersstrjitte Burgum

  Er zijn twee algemene ontmoetingsruimtes gemaakt. Bewoners kunnen hier, samen met ons, een eigen invulling aan geven. Hiermee stimuleren wij dat mensen elkaar beter kennen, kunnen ontmoeten en activiteiten samen gaan ondernemen.

  De eerste blije bewoners hebben de sleutels ontvangen van hun nieuwe thuis aan de Kûpersstrjitte in Burgum. Het gaat om de eerste bewoners van 39 nieuwe appartementen die wij daar in het afgelopen jaar lieten bouwen. De appartementen zijn in de plaats gekomen van 28 verouderde woningen.

  Veel animo

  Ook in de andere nieuwe huurwoningen nemen in de komende weken bewoners hun intrek. Bij het toewijzen van de appartementen hebben woningzoekenden van 55 jaar en ouder voorrang gekregen. De flat is gelegen op een populaire locatie in het hart van het dorp. Dit zorgde mede voor veel animo. Met het verhogen van het aantal woningen dragen wij bij aan de wens om in Burgum te kunnen (blijven) wonen.

  “We vinden het erg fijn dat er twee algemene ruimtes zijn. Deze kunnen we straks gebruiken als er bijvoorbeeld iemand jarig is en veel buren op visite komen.” Vertelt mevrouw Keimpema. “De ruimtes kunnen ook gebruikt worden door bewoners die graag een potje willen kaarten met elkaar.” Vult wijkconsulent Anne de Meer aan.

  Aardgasloos en opwekken groene stroom

  Alle 39 nieuwe appartementen zijn voorzien van twee slaapkamers, een balkon of terras en een fietsenberging op de begane grond. Hier wonen is energiezuinig, want de woningen hebben een A+++ label en zijn aardgasloos gebouwd. Op het dak van de flat liggen zonnepanelen. De groene stroom die ze opwekken, wordt onder andere ingezet om te koken en om de appartementen en de algemene ruimtes te verwarmen. Daarnaast zorgen warmtepompen voor warm tapwater.

  Nieuwbouw Kûpersstjitte Burgum