Extra sociale huurappartementen in monumentaal pand in de binnenstad van Leeuwarden


  31 maart 2021

  Amelandsdwinger

  Amelandsdwinger

  Een investering van 1,3 miljoen euro in de Friese hoofdstad.

  Ze zijn klaar, de 29 sociale huurappartementen in De Prins Frederik Kazerne aan de Amelandsdwinger in Leeuwarden. Wij hebben 21 zorgappartementen en een algemene ruimte verbouwd en geschikt gemaakt voor de reguliere verhuur. WoonFriesland komt hiermee opnieuw tegemoet aan de grote en nog steeds toenemende vraag van jonge woningzoekenden naar betaalbare sociale huurhuizen in de gemeente Leeuwarden. 

  De appartementen in het markante monumentale pand midden in de binnenstad zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens en studenten. Ze verschillen qua indeling, maar hebben allemaal een eigen zit-slaapkamer, badkamer, toilet en keuken. Woningzoekenden jonger dan 23 jaar hebben voorrang op deze sociale huurwoningen. De komende dagen staan dagelijks drie nieuwe appartementen aan De Amelandsdwinger op de website van WoonFriesland aangeboden. 

  Woningen zijn hard nodig 

  In totaal investeert WoonFriesland hiermee 1,3 miljoen euro in betaalbare sociale huurappartementen. Die zijn hard nodig op de huidige woningmarkt, waar woningnood en kosten voor huisvesting toenemen. Als sociaal verhuurbedrijf met een focus op huurders met een smalle beurs voelt WoonFriesland de urgentie om extra woningen toe te voegen, aldus Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland:
  Wij investeren flink in onderhoud, verduurzaming, kwaliteitsverbetering, nieuwbouw en leefbaarheid. In 2020 ging het ondanks corona toch nog om 52 miljoen euro. Naast vele grotere projecten van ons, dragen ook initiatieven zoals deze verbouw bij aan het oplossen van de woningnood. Daarnaast dragen wij als het sociaal verhuurbedrijf monumenten als de “Amelandsdwinger” een warm hart toe.” 

  Amelandsdwinger binnenkant appartement