In de Vrijheidswijk Leeuwarden maken wij 96 huurhuizen energiezuiniger en moderner

  8 september 2020

  Vrijheidswijk Leeuwarden

  Vrijheidswijk Leeuwarden

  Wij verbeteren de kwaliteit van onze huurwoningen aan de Dropping-, Invasie- en Victoriestraat.

  Met deze kwaliteitsverbetering brengen we de woningen op het niveau dat ze de komende 40 jaar toekomstbestendig zijn. 

  Alle woningen krijgen zonnepanelen en een nieuw energiezuinig ventilatiesysteem. Ook worden de badkamers en keukens vervangen. In alle nieuwe keukens zit straks een aansluiting voor een elektrische kookplaat. Het werk is eind januari aan de Droppingstraat gestart en is naar verwachting eind juli 2020 klaar. Er is een investering van 3,5 miljoen euro mee gemoeid. 

  Wij investeren in het moderner en energiezuiniger maken van onze huurwoningen. De werkzaamheden zorgen voor een comfortabel en betaalbaar huis en vinden zowel binnen als buiten plaats. De gevels, panelen en een gedeelte van het balkon krijgen een frisse schilderbeurt. Waar nodig wordt isolerend HR++ glas geplaatst. Ook verdwijnen de oude ventilatieroosters en komen er nieuwe voor in de plaats. Sociale huurwoningen met nog een gaskachel of geiser krijgen een CV ketel. Ook komt er in de algemene ruimtes nieuwe LED verlichting en een rookmelder. 

  Informeren huurders 

  Voorafgaand aan het werk aan de Droppingstraat hebben alle bewoners thuis bezoek van ons en de aannemer gehad. Bij dat bezoek ontving iedereen een persoonlijk boekje met informatie. Hierin staat beschreven welke werkzaamheden op welk moment plaatsvinden. Ook kunnen huurders daarin lezen hoe zij zich daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. De inwoners aan de Invasie- en Victoriestraat krijgen binnenkort bezoek. Op de grasstrook tussen de Droppingstraat en Invastiestraat staat het informatiepunt WoonVragen waar huurders terecht kunnen met hun vragen. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Met deze kwaliteitsverbetering investeren we opnieuw in Leeuwarden. Zo werken we verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is daarbij het uitgangspunt.